جرم قاچاق ؛ ۰۹۱۰۱۹۲۳۷۲۵
فهرست مطالب
جرم قاچاق کالا چیست؟
این روزها از قاچاق زیاد می شنویم. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که مقصود از قاچاق کالا چیست؟ مجازات چیست؟ …
اگر از این مسائل آگاه نیستید، پیشنهاد می کنم این متن را از دست ندهید. در این نوشته قصد داریم در مورد مجازات و جرم قاچاق کالا حرف بزنیم.
با ما بمانید تا بدانیم جرم قاچاق کالا چگونه و به چه شکل صورت می گیرد؟ و کیفر یا مجازاتی که قانونگذار در خصوص آن پیش بینی و تبیین کرده است چیست؟ و اینکه قبل از مطالعه جرم قاچاق بهتر است در مورد کلمه قاچاق و دلایل قاچاق یا نحوه مجازات و مهمتر از آن لزوم انتخاب وکیل متخصص آگاهی لازم را کسب کنید.
قاچاق چیست؟
قبل از اینکه در مورد جرم قاچاق صحبت کنیم، بهتر است در مورد کلمه قاچاق صحبت کنیم.
کلمه قاچاق بر اساس قانونی که در دی ماه سال ۱۳۹۲ ابلاغ شد، به این صورت بیان شده است:
طبق قانون، قاچاق جرم محسوب می شود و به عملی گفته می شود که چیزی را بدون مجوز قانونی به محلی وارد یا از آن خارج کند این عمل جریمه دارد. این قاچاق می تواند در ورودی هر شهری، در خروجی شهر و … صورت گیرد.
«کالا» در این تعریف به معنای هر شیئی است که ارزش مادی داشته باشد. منظور از «ارز» پولی است که در کشورهای خارجی رایج است، مانند اسکناس، سکه، حواله ارزی و غیره.
قاچاق عبارت است از:
عبور کالا از مرز چه از خارج به داخل و چه از داخل به خارج از کشور که به صورت پنهانی وارد یا خارج می شود و در واقع بدون اجازه دولت و ممنوع است. به شخص یا کسانی که دست به قاچاق می زنند، قاچاقچی نیز می گویند.
قاچاق کالا؛
نوعی قاچاق است که در آن کالا از مکانی به مکان دیگر یا از مکانی به مکان دیگر منتقل می شود که ممکن است در داخل کشوری به نام قاچاق داخلی صورت گیرد.
یا به صورت مخفیانه وارد یا خارج از کشور شوند که به آن قاچاق خارجی می گویند. در هر صورت جرم قاچاق کالا تلقی می شود و مجازات قانونی و دولتی برای آن ها خواهد بود.
انواع قاچاق
- ۱. کالا و ارز
- ۲. انسان
- ۳. مواد مخدر
- ۴. اسلحه
قاچاق کالا
کالاهای ممنوعه:
این نوع کالاها کالاهایی هستند کهً قانونا ورود و خروج آنها ممنوع است.
کالای مجاز مشروط:
به مواردی گفته می شود که برای ورود و خروج باید تشریفات گمرکی داشته باشند تا مجوز لازم توسط مرجع مربوطه طبق قانون صادر شود
کالاهای مجاز:
این نوع کالاها که ورود و خروج آنها با رعایت یک سری وظایف ضروری مربوط به تشریفات گمرکی و بانکی انجام می شود، نیازی به دریافت مجوز ندارند.
لازم به ذکر است که با کمک یک وکیل جرم قاچاق مجرب مطمئناً می توانید تمامی مراحل را با آگاهی لازم و با موفقیت انجام دهید.
جهت عضویت در اینستاگرام حقوقی کلیک کنید
مجازات قاچاقچیان
مجازات جرم قاچاق کالا بر اساس ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا تعیین شده است. بر اساس این مصوبه، این افراد علاوه بر ضبط کالاهایشان، جریمه نقدی نیز خواهند داشت.
بهتر است این را هم بگوییم که اگر فردی جنس مجاز را از طریق راه غیر قانونی وارد کشور کرده باشد، باید مبلغی که در مواد قانون پیش بینی شده است، یعنی تقریبا یک یا دو برابر ارزش کالای قاچاق، به عنوان جریمه به دولت پرداخت کند.
اگر افرادی که اقدام به جرم قاچاق می کنند اما به دلایل مختلف موفق به واردات یا صادرات کالای مورد نظر نمی شوند، طبق قانون ۶۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تنها متهم به ضبط کالا می شوند.
بهترین توصیه ای که می توان به کسانی که مرتکب چنین مجازاتی شده اند کرد این است که از مشاوره یک وکیل مجرب برای کاهش مجازات خود استفاده کنند. توجه داشته باشید که کمک گرفتن از وکیل متخصص قاچاق یک ضرورت انکارناپذیر است.
نکته مهم در مجازات قاچاقچی
بر اساس ماده ۶۹ قانون مبارزه با قاچاق کالا؛
در صورتی که اشخاصی که مرتکب جرم قاچاق کالا می شوند، باید طبق قوانین مقرر مواردی از قبیل کارت صرافی، کارت بازرگانی، پروانه کسب، تعطیلی مشاغل، پروانه حمل و نقل و… و همچنین گواهینامه های رانندگی و حتی در خارج از کشور ممنوع است و در صورت قاچاق بودن کالا، موارد مذکور برای آن افراد باطل می شود و قاضی مدت این بطلان را که موقت یا دائم است تعیین می کند.
البته می توانید از راهکارها و تخصص یک وکیل خوب در خصوص مشکل خود بهره ببرید زیرا روند پرونده های قاچاق بسیار سخت و برای افراد عادی همراه با عدم کسب نتیجه می باشد.
شروط تحقق جرم قاچاق
مجازات متهم به قاچاق کالا دو شرط دارد. این دو شرط به شرح زیر است:
۱- در خصوص اجرای حکم قانون در مورد کسی که مرتکب قاچاق شده است، دادگاه باید اطمینان حاصل کند که شخص از حرام بودن کاری که انجام داده و عمداً قاچاق کرده است آگاه بوده است.
۲- حصول اطمینان از اینکه نیت متخلف از قاچاق کردن ورود ضرر و آسیب به حکومت بوده یا خیر. اگر مرتکب قصد آسیب رساندن به دولت را داشته باشد، حداکثر مجازات را برای فرد در نظر بگیرند.
جهت عضویت در کانال حقوقی کلیک کنید
دلایل قاچاق کالا
یکی ازعلت های اصلی قاچاق کالا؛
خواسته افراد داخل کشور است که می خواهند از اقلام سایر کشورها استفاده کنند، همچنین بعضی از کشورهای خارجی تمایل به استفاده از اقلام تولیدی کشور ما دارند. در واقع این مطالبات باعث ورود غیرقانونی کالا به بازارها می شود.
البته قانونگذار با تبیین موادی که از ورود اقلام تولید کشورهای دیگر به کشور جلوگیری می کند، اجرای این گونه سیاست ها را در جهت حمایت از تولیدات ملی و داخلی تا سودآوری بالا را هدف قرار می دهد.
از این جهت می توان به قاچاق کالا اشاره کرد که تفاوت قیمت کالا در بازارهای کشور ما و دیگر کشورها بسیار زیاد است و منافع قابل توجهی را برای واردکننده به همراه دارد.
یکی دیگر از دلایل اقدام به جرم قاچاق کالا؛
اعمال مقادیر بسیار بالای گمرکی تا جایی که قیمت اصلی را به شدت بالا می برد که باعث افزایش قیمت کالا می شود.
افزایش بیکاری در کشور به ویژه در مناطق مرزی یکی از عوامل قاچاق کالا است که در برخی مناطق از جمله سیستان و بلوچستان یا کردستان و خوزستان و آذربایجان غربی و … دیده می شود.
مرجع صالح به رسیدگی جرم قاچاق کالا
کلیه جرائم مرتبط با قاچاق کالا در دادگاه های انقلاب تهران رسیدگی می شود.
البته لازم به ذکر است در صورتی که عامل جنایت در تهران نباشد، پرونده قاچاقچی در نزدیکترین استان رسیدگی شود.
همچنین از دیگر مراجعی که در زمینه جرایم قاچاق کالا فعالیت می کند در واقع سازمان تعزیرات حکومتی است.
لازم به یادآوری است که با مراجعه به وکیل دادگستری که اطلاعات کاملی در مورد پرونده های قاچاق دارد و بهترین لایحه دفاعی را برای پرونده تهیه می کند، می توانید مطمئن باشید که به روند پرونده شما کمک می کند.
ما در این مقاله سعی کردیم شما را در خصوص موارد مختلف قاچاق آگاه کنیم تا مبادا به دام این افراد گرفتار شده و پایتان به پرونده های این چنینی باز نشود.
از این رو گروه وکلای ققنوس با در اختیار داشتن وکلایی با سابقه در زمینه قاچاق شما را یاری می نماید تا به ناحق گرفتار و درگیر مشکلات قاچاق نشوید.
هیات تحریریه گروه وکلای ققنوس
جرم قاچاق؛ سالار مرشدی