پس از مطالعه، در صورت مفید بودن، این متن را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آنها نیز از مطالعه مفید آن بهرهمند شوند.
پس از مطالعه، در صورت مفید بودن، این لینک را برای دیگران هم ارسال نمایید تا آنها نیز از مطالعه آن بهرهمند شوند.
اگر در پروسه مهاجرت باشید، ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شده باشد که «وکیل مهاجرتی دقیقا چه کاری انجام میدهد که خودم نمیتوانم انجام بدهم؟». اما باید به شما بگوییم که پروسه مهاجرت بسیار سخت و پیچیده است و وجود یک وکیل مهاجرت میتواند شما را به اخذ ویزا نزدیکتر کند. بنابراین حضور یک وکیل در پروسه مهاجرت شما بسیار مهم و واجب خواهد بود. در این مقاله به این پرسش که وکیل مهاجرتی کیست پاسخ داده و نگاهی به وظایف و هزینههای آن میاندازیم.
فهرست مطالب
- ۱ وکیل مهاجرتی کیست؟
- ۲ مهمترین وظایف وکیل مهاجرت
- ۳ معیارهای انتخاب بهترین وکیل مهاجرتی
- ۴ تخصص کافی در قوانین و مقررات مهاجرتی کشور مقصد
- ۵ داشتن تجربه و نمونه پروندههای مهاجرتی موفق
- ۶ در دسترس و پاسخگو بودن وکیل
- ۷ رفتار حرفهای و دوستانه
- ۸ حقالوکاله منصفانه و مناسب
- ۹ چه افرادی به وکیل مهاجرتی احتیاج دارند؟
- ۱۰ وکیل مهاجرتی ایرانی بهتر است یا خارجی؟
- ۱۱ آیا واقعا به وکیل مهاجرتی نیاز داریم؟
- ۱۲ مشکلات مهاجرت بدون وکیل
- ۱۳ هزینههای وکیل مهاجرتی
- ۱۴ سوالات متداول
وکیل مهاجرتی کیست؟
وکیل مهاجرتی شخصیست که با داشتن وکالت از موکل خود، پروسه قانونی و امور اداری مربوط به مهاجرت وی را سرعت بخشیده و آن را انجام میدهد. از آنجایی که پروسه مهاجرت ممکن است گیج کننده و دشوار باشد، معمولا افراد آن را برعهده وکیل مهاجرت میگذارند. با توجه به اینکه وکیل به همه قوانین این حوزه مسلط است، بدون شک بهترین تصمیمات را برای شما خواهد گرفت و احتمال دریافت ویزا را افزایش میدهد.
برقراری ارتباط صحیح با کارمندان سفارت و افزایش سرعت روند مهاجرت از کارهایی است که توسط وکلا صورت میگیرد. همچنین وکیل مهاجرتی میتواند در زمینه انتخاب کشور هم به شما کمک کند و بهترین مقصد را با توجه به شرایطتان به شما پیشنهاد بدهد.
مهمترین وظایف وکیل مهاجرت
یک وکیل حوزه مهاجرت وظایف بسیاری دارد که باید هرکدام از آنها را به درستی پشت سر بگذارد. از آنجایی که وکیل امور اداری مربوط به مهاجرت را پیگیری میکند، فرایند رسیدگی به پرونده با سرعت بیشتری دنبال میشود. به همین دلیل به شما پیشنهاد میدهیم که حتما در انتخاب وکیل دقت کرده و معیارهای بهترین وکیل مهاجرتی را بررسی کنید. بعضی از مهمترین کارهایی که یک وکیل انجام میدهد موارد زیر را شامل میشود:
- پیگیری پروسه حقوقی برای صادر شدن ویزا
- برگزاری جلسات مشاوره برای موکل
- برقراری ارتباط موثر و مفید با مهاجر
- ارائه گزارش لحظهای از شرایط پرونده به مهاجر
- پیدا کردن بهترین و راحتترین روش مهاجرتی برای موکل
- ارتباط پیوسته با سفارت کشور مقصد برای تسریع بررسی پرونده
البته این نکته لازم به ذکر است که هر وکیل مهاجرتی حرفهای همه موارد گفته شده را برای موکل خود انجام میدهد. از همین رو مهاجر میتواند با آرامش خاطر برای سفر حاضر شده و مقدمات آن را آماده کند.
معیارهای انتخاب بهترین وکیل مهاجرتی
برای انتخاب وکیل حوزه مهاجرت باید معیارهایی را مدنظر قرار دهید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. این معیارها به شرح زیر هستند:
- داشتن تخصص کافی در قوانین و مقررات مهاجرتی کشور مقصد
- داشتن تجربه و نمونه پروندههای مهاجرتی موفق
- در دسترس و پاسخگو بودن وکیل
- رفتار حرفهای و دوستانه
- حقالوکاله منصفانه و مناسب
در ادامه این قسمت، هر یک از این معیارها را بهطور جداگانه به شما توضیح میدهیم.
تخصص کافی در قوانین و مقررات مهاجرتی کشور مقصد
مهمترین معیاری که در انتخاب بهترین وکیل مهاجرتی باید مدنظر قرار دهید، برخورداری از تخصص در قوانین مهاجرتی کشور مقصد است. یک وکیل حرفهای باید از تمامی قوانین مهاجرت به کشور موردنظر و سیاستهای آن مطلع باشد و هرگونه تغییر در این زمینه را پیگیری کند. برخی از وکلای مهاجرت تنها در اخذ نوع خاصی از ویزا یا اقامت دانش و تخصص دارند. مثلا ممکن است وکیل مدنظر شما در دریافت ویزای اروپا از طریق تحصیل متخصص باشد. در حالی که شما قصد دارید برای سرمایهگذاری به کشورهای حوزه اروپا مهاجرت کنید. بنابراین، هر موکلی باید با توجه به هدفی که از مهاجرت دارد، وکیل مدنظر خود را انتخاب نماید.
داشتن تجربه و نمونه پروندههای مهاجرتی موفق
داشتن تجربه و نمونه پروندههای مهاجرتی موفق، از دیگر معیارهای مهم برای انتخاب وکیل است. تعداد زیاد پروندههای موفق وکیل مهاجرتی نشاندهنده تجربه و تبحر اوست. متقاضی مهاجرت در هنگام انتخاب وکیل مهاجرت باید شرایط و اهدافش برای مهاجرت را مد نظر قرار بدهد. مثلا اگر مهاجر قصد دارد از شیوه مهاجرتی خاصی مثل سرمایهگذاری یا ثبت شرکت استفاده کند، باید وکیلهایی را انتخاب کند که در آن شیوه مهاجرتی پروندههای موفق دارد.
در دسترس و پاسخگو بودن وکیل
معمولا وکیل مهاجرت در ایران زندگی نمیکند و ساکن کشور مقصد است. بههمیندلیل، وکیل باید در دسترس بوده و در مقابل متقاضی پاسخگو باشد و در اسرع وقت پاسخ همه تماس یا ایمیلهای متقاضی را بدهد. چنانچه وکیل مدنظر شما ایمیل کاری نداشته باشد یا خیلی دیر به ایمیل و تماسهای شما پاسخ دهد، معیار پاسخگویی و دردسترس بودن را ندارد و بهتر است در سریعترین زمان ممکن وکیل بهتری را برای خود انتخاب کنید.
مهاجرانی که به کشور مقصد وارد شدهاند و برای تمدید یا تبدیل ویزا و دریافت اقامت دائم یا تابعیت با مشکل یا ریجکتی روبرو شدهاند، میتوانند از خدمات وکیل مهاجرتی بهرهمند شوند. در این شرایط، باید وکیلی را برای خود انتخاب کنند که در شهر، استان یا ایالت شما کار میکند. در جلسات حضوری نیز، وکیل باید وقت کافی بگذارد و جوابگوی سوالات موکل خود باشد.
رفتار حرفهای و دوستانه
وکیل حوزه مهاجرت با افراد متفاوتی در ارتباط و تعامل است. ممکن است در فرایند مهاجرت اتفاقات ناگهانی و مشکلات زیادی رخ بدهد. به همین دلیل بهتر است که وکیل بتواند در تمام این مدت با موکل ارتباط خوب و دوستانه ای برقرار کند و به او نشان دهد که بهدنبال بهترین و مناسبترین راهحل برای حل مشکل او است. علاوهبراین، وکیل نباید برای حل مشکلات راهحلهای غیرقانونی و دردسرساز پیشنهاد بدهد یا به او تضمین بدهد. وکیل مهاجرتی باید برای متقاضی یک همراه باشد و در پروسه مهاجرت به متقاضی آرامش بدهد.
حقالوکاله منصفانه و مناسب
در همه کشورهای دنیا وکلای مهاجرتی جزو گرانترین وکلا محسوب میشوند. گرچه برای بعضی از خدمات آنها تعرفه مشخصی وجود دارد، اما حقالوکاله آنها نرخ ثابتی ندارد؛ چرا که مواردی مانند اعتبار، تجربه، شهر محل فعالیت او و سختی و پیچیدگی پرونده در تعیین حقالوکاله بسیار موثر است. بههمیندلیل، در این حرفه، نمیتوان برای همه پروندهها نرخ ثابتی تعیین کرد.
فرد متقاضی باید پیش از انتخاب وکیل تحقیق کرده و تعرفههای ثابت و هزینه هر خدمت را از چندین وکیل مهاجرت در کشور مقصد بپرسد. در این صورت، میتواند وکیلی را انتخاب کند که بهترین و منصفانهترین نرخ حقالوکاله را از متقاضیان خود دریافت میکند. مهاجر باید به این نکته دقت داشته باشد که اگر پرونده او پیچیدگی یا حساسیت خاصی ندارد، برای مشاوره یا رسیدگی به پروندهاش دلیلی برای پرداخت هزینههای سنگین و حقالوکاله بالا به وکیل مهاجرتی وجود ندارد.
چه افرادی به وکیل مهاجرتی احتیاج دارند؟
ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چه کسانی به وکیل مهاجرت احتیاج دارند؟ در واقع باید به شما بگوییم؛ بهتر است همه کسانی که متقاضی مهاجرت هستند، وکیل مهاجرتی داشته باشند. بعضی از افراد سعی میکنند بدون حضور وکیل پروسه مهاجرت خود را پیش ببرند. اما در طول این مسیر ناآشنا، فرصتهای زیادی را هدر داده و پروسه مهاجرت را به تاخیر میاندازند. از همین رو به شما توصیه میکنیم که حتما یک وکیل مهاجرت خوب و حرفهای داشته باشید. نکته مهمتر این است که برای برخی از افراد گرفتن وکیل بسیار واجبتر از افراد دیگر است. به عنوان مثال افرادی که در گذشته ویزای آنها یک بار یا بیشتر ریجکت شده است حتما باید وکیل مهاجرتی داشته باشند.
وکیل مهاجرتی ایرانی بهتر است یا خارجی؟
پس از مطالعه مطالب پیشین و پی بردن به اهمیت داشتن وکیل، ممکن است با این سوال روبرو شوید که وکیل مهاجرتی ایرانی بهتر است یا خارجی؟
به طور کلی میتوان گفت در این زمینه نظرات متفاوتی وجود دارد که باید هرکدام از آنها را به صورت جداگانه بررسی کرد. در واقع هرکدام از این موارد مزایا و معایب خاص خود را دارند. مثلا وکلای خارجی به قوانین کشور مقصد آشنایی و تسلط بیشتری دارند. از همین رو بسیاری از افراد ترجیح میدهند که از این موقعیت عالی بهره برده و استفاده کنند.
البته برای اینکه بتوانید با وکیل خارجی خود ارتباط خوبی برقرار کنید باید به طور کامل به زبان او مسلط باشید. اما اگر شما یک وکیل ایرانی را برای خود انتخاب کنید میتوانید بدون هیچ نگرانی دغدغههای خود را با او درمیان بگذارید. بدون شک در این موقعیت دچار مشکلات کمتری خواهید شد. از طرفی دیگر دسترسی به وکیل مهاجرتی ایرانی آسانتر بوده و معمولا حقالوکاله کمتری هم دریافت میکند. به هر حال هر شخصی باید شرایط و موقعیت خود را بسنجد و سپس در این زمینه یک تصمیمگیری عالی داشته باشد.
آیا واقعا به وکیل مهاجرتی نیاز داریم؟
مهاجرت یک مسیر دشوار و پر از فراز و نشیب است. تغییر قوانین، پروسه بررسی پرونده، مصاحبه با سفارت، تکمیل کردن مدارک و بسیاری از موارد دیگر، نیازمند دانستن ریزهکاریها و نکات مهم است.
مهاجرت مثل آزمون رانندگی نیست که در صورت پذیرفته نشدن بتوانید چندین بار برای امتحان اقدام کنید. در این فرایند شما یک یا نهایتا دوبار میتوانید اقدام کنید و این تصمیم یکی از بزرگترین تصمیمهای شما در زندگی خواهد بود. با توجه به هزینههای سنگین، سختیها و دشواریهای مسیر؛ به نظر شما جایی برای ریسک کردن و ازمون و خطا وجود دارد؟
اگر در ویزای شما سابقه ریجکتی وجود داشته باشد، میتواند در تلاشهای بعدی شما حتی برای کشورهای دیگر هم تاثیر منفی داشته باشد. دادن اطلاعات اشتباه، کامل نبودن مدارک، انتخاب روش مهاجرتی نادرست و اشتباه و… هم ممکن است علاوه بر ریجکتی ویزا، شما را برای مدتهای طولانی از درخواست ویزای مجدد محروم نماید.
با توجه به افزایش چشمگیر آمار مهاجرت، سختگیریها، قانونمندی سفارتها و ادارات مهاجرت هم بیشتر شده است. به طور قطع میتوان گفت که بهترینها و بینقصترین پروندهها انتخاب میشوند و حتی کوچکترین ایراد هم ممکن است سبب ریجکت شدن شما بشود. اگر احساس میکنید که میتوانید از پس این شرایط بر بیایید، خودتان به تنهایی اقدام کنید؛ در غیر این صورت، یک وکیل مهاجرتی خوب و حرفهای برای خود بگیرید.
مشکلات مهاجرت بدون وکیل
همانطور که در بخشهای قبلی اشاره کردیم برخی از افراد علاقه دارند که پروسه مهاجرت را به صورت شخصی جلو ببرند. معمولا دلیل این افراد، کاهش دادن هزینه ها و عدم پرداخت پول به وکیل است. تجربه ثابت کرده که مهاجرت بدون حضور وکیل شما را با مشکلات و چالشهای زیادی روبرو میکند. به همین علت شما باید به دنبال بهترین وکیل مهاجرتی برای خود باشید. برخی از مشکلاتی که با عدم حضور وکیل با آن روبرو خواهید شد را در ادامه نام میبریم.
- نا آشنا بودن با قوانین مهاجرتی حاکم بر کشور مقصد
- بالا رفتن احتمال ریجکت شدن ویزا
- آماده کردن و ارائه مدارک اشتباه
- طولانی شدن پروسه اداری و معطلی زیاد
- زیاد شدن احتمال خطا و اشتباه در فرایند مهاجرت
- افزایش بی دلیل هزینهها به علت نداشتن آگاهی
همانطور که در موارد بالا مشاهده میکنید، نداشتن وکیل مهاجرت شما را با مشکلات و هزینههای زیادی روبرو میکند. از همین رو شما میتوانید با یک برنامهریزی حرفهای و دقیق بهترین وکیل را برای خود انتخاب نمایید. اما در شرایطی که وکیل نداشته باشید، امکان دارد که فرصت مهاجرت را برای همیشه از دست بدهید. از همین رو مهاجرت بدون حضور وکیل ریسک بسیار زیادی داشته و احتمال شکست شما را بسیار افزایش میدهد. نهایتا این شما هستید که باید در این زمینه تصمیم بگیرید. امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید بهترین و مناسبترین تصمیم را بگیرید.
هزینههای وکیل مهاجرتی
یکی از مهمترین دغدغههای متقاضیان مهاجرت، هزینه استخدام وکیل مهاجرتی است. در حقیقت باید به شما بگوییم که هزینه وکیل ثابت نیست و به عوامل مختلفی وابسته است و براساس شرایطی مثل کشور مقصد یا روش مهاجرتی شما تغییر میکند. از همین رو باید پس از انتخاب وکیل مناسب، بهطور مستقیم با او مذاکره کنید. قطعا هرچقدر که وکیل وظایف بیشتری برعهده داشته باشد، دستمزد بیشتری هم دریافت خواهد کرد. لازم به ذکر است که هزینه وکیل به نوع پرونده مهاجرتی هم ارتباط دارد. مثلا پیگیری پروندههای تحصیلی با پروندههای کاری از نظر هزینه کاملا متفاوت است.
سوالات متداول
برای مهاجرت کردن به یک کشور جدید، باید مراحل پیچیده حقوقی و اداری بسیاری مانند صدور ویزا انجام شود. بنابراین برای اینکه این روند به بهترین نحو و سریعترین حالت انجام شود، بهترین کار مراجعه به وکیل مهاجرت خواهد بود.
با توجه به اینکه کشورهای مختلف برای مهاجران قوانین پیچیدهای را بنا نهادهاند، پروسه مهاجرت بدون وکیل بسیار سخت و دشوار است. همچنین احتمال ریجکت شدن درخواست ویزای شما را افزایش میدهد.
هزینه وکیل مهاجرتی به عوامل مختلفی مثل کشور مقصد و روش مهاجرت شما ارتباط دارد. بنابراین نمیتوان یک هزینه ثابت را برای همه درنظر گرفت.
نظرات ارزشمند شما به ما کمک میکند تا خدمات خود را در وکیل مهاجرتی بهبود بخشیم. لطفاً تجربه خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.
از طریق دکمه زیر میتوانید لینک صفحه را اشتراک گذاری کنید.