دادسرای امنیت اخلاقی یکی از دادسراهای تخصصی کیفری است که به طور تخصصی به جرایم خاصی می پردازد. وکیل دادسرای امنیت اخلاقی نیز یک وکیل پایه یک کیفری است که در پیگیری پرونده های طرح شده در دادسرای امنیت اخلاقی از تخصص و مهارت کافی برخوردار است. گروه وکلای ققنوس بهترین وکیل دادسرای امنیت اخلاقی را به شما معرفی می کنند و اگر نیاز به مشاوره حقوقی درمورد پرونده های طرح شده در این دادسرا داشته باشید آماده خدمت رسانی به شما هستند. در این مقاله با وظایف و عملکرد دادسرای امنیت اخلاقی و وکیل دادسرای امنیت اخلاقی آشنا خواهید شد.
فهرست مطالب
دادسرای امنیت اخلاقی چیست؟
دادسرا به طور کلی یکی از مراجع قضایی است که وظیفه کشف جرم، تعیقب متهم، بازجویی از او و هر گونه اقدام لازم در جهت تحقیقات مربوط به ارتکاب جرم را انجام می دهد. اجرای احکام صادره از دادگاه ها نیز بر عهده واحد اجرای احکام دادسراست. اما دادسرای امنیت اخلاقی چه نوع دادسرایی است؟ دادسرای امنیت اخلاقی یک دادسرای تخصصی است به جرایم مربوط به عفت و اخلاق عمومی می پردازد.
دادسرای تخصصی به دادسرایی گفته می شود که از میان شعب مختلف دادسراها به بررسی پرونده های خاصی با موضوعات مشخصی اختصاص پیدا می کند. برای مثال می توان به دادسرای جرایم رایانه ای، دادسرای جرایم اقتصادی و دادسرای امنیت اخلاقی اشاره کرد که از جمله دادسراهای تخصصی محسوب می شوند.
دادسرای امنیت اخلاقی به چه جرایمی می پردازد؟
وکیل دادسرای امنیت اخلاقی : این دادسرا همانطور که از اسمش پیداست به جرایم مربوط به اخلاق و عفت عمومی می پردازد. این جرایم شامل جرایمی مانند جرایم مرتبط با تجهیزات دریافت از ماهواره، خرید، فروش، تهیه، توزیع، تکثیر و تجارت محصولات سمعی و بصری مستهجن و مبتذل، قاچاق مشروبات الکلی، ایجاد مزاحمت برای زنان یا اطفال در معابر یا انظار عمومی، دایر کردن مرکز فساد و فحشا و یا ترغیب به آن، شرب خمر، قمار و جرایم مرتبط با آن، قاچاق انسان، رانندگی با حالت مستی، ساخت، نگهداری و حمل مشروبات الکلی، جریحه دار نمودن عفت عمومی، تهدید به انتشار تصاویر خصوصی اشخاص و … می شوند.
دادسرای امنیت اخلاقی چیست
دادسرا به عنوان یکی از نهادهای قضایی کشور، مسئولیتهای گستردهای را بر عهده دارد. این نهاد عمدتاً به کشف جرم، تعیین مسئولیت متهمان، بازجویی از آنها و انجام تحقیقات مرتبط با جرمها میپردازد. علاوه بر این، اجرای احکام صادره از دادگاهها نیز به عهده دادسراست.بهطور کلی، دادسراها میتوانند به دو دسته عمده تقسیم شوند: دادسراهای عمومی و دادسراهای تخصصی. دادسراهای عمومی به جرایم عمومی و گستردهای که ممکن است در جامعه رخ دهند، پرداخته و مسئولیت انجام تحقیقات مختلف را بر عهده دارند. از جمله این دسته میتوان به دادسراهای کل استان یا شهرستان اشاره کرد.اما دادسراهای تخصصی از میان شعب مختلف دادسراها با مسئولیت بررسی پروندههای خاص و موضوعات مشخص ایجاد میشوند.
این نوع دادسراها معمولاً به دلیل نیاز به تخصص و دانش فنی برای مقابله با جرمهای خاص ایجاد میشوند. به عنوان مثال، دادسرای جرایم رایانهای، دادسرای جرایم اقتصادی و دادسرای امنیت اخلاقی از جمله دادسراهای تخصصی هستند.دادسرای امنیت اخلاقی به جرائم مربوط به عفت و اخلاق عمومی اختصاص دارد. این دادسرا به تحقیق و پیگیری جرائمی همچون تبانی، فساد اخلاقی، تبلیغات ناجوانمردانه، ازدواج غیرمجاز و اقدامات ناشایست در حوزه اخلاقی و اجتماعی میپردازد.بهطور کلی، دادسراهای تخصصی نقش مهمی در پیشگیری و مبارزه با جرمهای خاص دارند و با ایجاد تخصص در زمینههای مشخص، به بهبود فعالیتهای قضایی و تسهیل روند دادرسی کمک میکنند.
وکیل دادسرای امنیت اخلاقی چه وظایفی برعهده دارد
وکیل دادسرای امنیت اخلاقی، مسئولیت نگارش شکایتنامه به عنوان وکیل شاکی یا نگارش لایحه دفاعیه به عنوان وکیل متهم را بر عهده دارد و با حضور موثر در جلسات دادرسی به شما کمک میکند. دادسرای امنیت اخلاقی به عنوان یک دادسرای تخصصی به جرائم مرتبط با عفت و اخلاق عمومی میپردازد و وکلای آن به تخصص در این زمینه دست یافتهاند. وکیل دادسرای امنیت اخلاقی مسئولیت کمک به شاکیان در نگارش شکوائیهها و نیز حمایت از متهمان در تهیه دفاعیهها را بر عهده دارد. با اطلاعات حاصل از تحقیقات مربوط به پروندهها، این وکیل با حضور فعال در جلسات دادرسی، به نمایندگی از موکلین خود تلاش میکند تا حقوق آنها را محافظت کرده و به دفاع مؤثر و موثری بپردازد.
دادسرای ناحیه ۳۸ تهران کجاست؟
دادسرای ناحیه ۳۸ تهران در واقع همان دادسرای امنیت اخلاقی در تهران است که تا مرداد سال ۱۳۹۸ به عنوان دادسرای ناحیه ۲۸ یا دادسرای ارشاد شناخته می شده است و در حال حاضر به نام دادسرای ناحیه ۳۸ یا دادسرای امنیت اخلاقی فعالیت می کند. وکیل دادسرای امنیت اخلاقی وکیلی است که به خوبی با رویه قضایی در این دادسرا آشنایی دارد. در ادامه به مهمترین جرایمی که در این دادسرا بررسی می شود، می پردازیم.
ایجاد باند فحشا یا خانه فساد
وکیل دادسرای امنیت اخلاقی : بر اساس ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی ایجاد مرکز فحشا و همچنین، تشویق دیگران به آن جرم داسته شده است: افراد زیر به حبس از یک تا ده سال محکوم میشوند و در مورد بند «الف» علاوه بر مجازات مقرر، محل مربوطه به طور موقت با نظر دادگاه بسته خواهد شد:
- الف – کسی که مرکز فساد یا فحشا دایر یا اداره کند.
- ب – کسی که مردم را به فساد یا فحشا تشویق نموده یا موجبات آن را فراهم نماید.
- این جرم همانطور که گفتیم توسط وکیل دادسرای امنیت اخلاقی در دادسرای امنیت اخلاقی طرح و بررسی می شود.
جرایم منافی عفت
جرایم منافی عفت، طیف وسیعی از جرایم را در بر می گیرد. این جرایم بر اساس ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری به طور مستقیم در دادگاه طرح می شوند و در همان جا مراحل تحقیقات را پشت سر می گذارند. بنابراین تحقیقات مربوط به این جرایم در دادسرای امنیت اخلاقی انجام نمی شود.
ماده ۳۰۶ قانون مذکور به این صورت است: به جرائم منافی عفت به طور مستقیم، در دادگاه صالح رسیدگی میشود. در تبصره این ماده نیز جرایم منافی عفت تعریف شده اند: منظور از جرائم منافی عفت در این قانون، جرائم جنسی حدی، همچنین جرائم رابطه نامشروع تعزیری مانند تقبیل و مضاجعه است.
حجاب غیرشرعی
بر اساس تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، حضور زنان در انظار عمومی بدون حجاب شرعی جرم تلقی می شود و به این جرم در دادسرای امنیت اخلاقی رسیدگی می شود: زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از ۲ میلیون ریال تا ۱۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.
پلیس امنیت اخلاقی
نیروی انتظامی در قانون آیین دادرسی کیفری به عنوان ضابط عام دادگستری معرفی شده است. بر اساس ماده ۲۸ این قانون ضابطان دادگستری این گونه تعریف شده اند: ضابطان دادگستری مأمورانی هستند که تحت نظارت و تعلیمات دادستان در کشف جرم، حفظ آثار و علایم و جمعآوری ادله وقوع جرم، شناسایی، یافتن و جلوگیری از فرار و مخفی شدن متهم، تحقیقات مقدماتی، ابلاغ اوراق و اجرای تصمیمات قضایی بهموجب قانون اقدام میکنند.
در بند الف ماده ۲۹ همین قانون نیز فرماندهان، افسران و درجه داران نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران که آموزش مربوط را دیده باشند، به عنوان ضابط عام عنوان شده اند. بنابراین نیروی انتظامی در تمام جرایم می تواند به عنوان ضابط عام وقوع جرم را به مراجع قضایی گزارش دهد. پلیس امنیت اخلاقی نیز بخشی از نیروی انتظامی است که به طور خاص در زمینه کشف جرایم منافی و عفت و اخلاق عمومی و حفظ ادله و آثار مربوط به این جرایم فعالیت می کند.
نحوه شکایت در دادسرای امنیت اخلاقی چگونه است؟
وکیل دادسرای امنیت اخلاقی : برای شکایت در دادسرای امنیت اخلاقی مانند تمام دادسراهای کیفری لازم است شکوائیه ای بر اساس قوانین و مقررات موجود و به انضمام تمامی ادله و استناداتی که اثبات کننده وقوع جرم هستند، به این دادسرا ارائه دهید. وکیل دادسرای امنیت اخلاقی می تواند در تهیه این شکوائیه به بهترین نحو ممکن به شما کمک کند تا با ارائه شکوائیه ای مستدل و مستند به قوانین مربوطه شانس موفقیت شما در پرونده افزایش پیدا کند.
برای در اختیار داشتن بهترین وکیل دادسرای امنیت اخلاقی می توانید با گروه وکلای ققنوس ارتباط برقرار کنید. گروه وکلای ققنوس با شرکت بهترین وکلا و متخصصان حقوقی در سراسر کشور آماده پاسخگویی به انواع سوالات شما خواهد بود.
در این قسمت به سوالات متداول شما درباره وکیل دادسرای امنیت اخلاقی پاس می دهیم:
وکیل دادسرای امنیت اخلاقی چه وظایفی بر عهده دارد؟
وکیل دادسرای امنیت اخلاقی وظیفه نگارش شکوائیه در مقام وکیل شاکی و یا نگارش لایحه دفاعیه برای دفاع از متهم در مقام وکیل متهم را بر عهده دارد و می تواند با حضور موثر در جلسه دادرسی به شما کمک کند.
آیا امضای تعهد در پلیس امنیت اخلاقی سوء سابقه کیفری محسوب می شود؟
خیر. امضای تعهد در پلیس امنیت اخلاقی سوء سابقه کیفری نخواهد بود.
دادسرای امنیت اخلاقی به چه جرایمی رسیدگی می کند؟
دادسرای امنیت اخلاقی به کلیه جرایم منافی عفت و اخلاق عمومی ترویج و اشاعه فحشا، حجاب غیرشرعی، مصرف الکل، قماربازی و … رسیدگی می کند.