وکیل برای تجاوز تجاوز، یکی از آسیبزاترین جرایم کیفری است که در تمام کشورهای دنیا مجازات های سنگینی برای آن پیش بینی شده است. پرونده های تجاوز با توجه به سنگینی مجازات این جرم و دشواری اثبات آن از پیچیده ترین پرونده های کیفری هستند که حضور وکیل پایه یک کیفری با تخصص در جرم تجاوز را که وکیل برای تجاوز نامیده می شود، ضروری می سازند. در صورت نیاز به وکیل برای تجاوز، گروه وکلای ققنوس بهترین وکیل برای تجاوز را به شما معرفی می کنند و علاوه بر این، انواع مشاوره حقوقی درباره روند رسیدگی به جرم تجاوز را در قالب مشاوره حضوری، تلفنی یا آنلاین به شما ارائه می دهند. این مقاله برای آشنایی بیشتر شما با جرم تجاوز و وکیل برای تجاوز نوشته شده است که در انتخاب درست وکیل برای تجاوز به شما کمک خواهد کرد.
فهرست مطالب
تجاوز به چه معناست؟
تجاوز به معنای برقراری رابطه جنسی با فرد دیگر بر اساس اعمال زور و اجبار است که آثار زیان بار جسمی و روانی بسیاری در فرد بزهدیده به جا می گذارد. تجاوز جنسی، نوعی تعدی به تمامیت جسمانی و حریم خصوصی اشخاص است که قانون گذار برای حمایت از آن ها این رفتار را به عنوان جرم در نظر گرفته و مجازات های سنگینی برای آن تعیین کرده است. در کشورهایی که مجازات اعدام به رسمیت شناخته می شود، معمولا برای جرم تجاوز، شدیدترین مجازات کیفری یعنی اعدام را تعیین کرده اند اما در کشورهایی که مجازات اعدام را به رسمیت نمی شناسند حبس ابد که شدیدترین مجازات کیفری در این کشورهاست، به عنوان مجازات تجاوز جنسی در نظر گرفته می شود. در ادامه جرم تجاوز را از لحاظ شرایط، ویژگی ها و مجازات آن و همچنین نقش وکیل برای تجاوز را در نظام کیفری ایران بررسی می کنیم.
جرم تجاوز در قانون مجازات اسلامی
در قانون مجازات اسلامی که مهمترین قانون کیفری ایران برای تعیین جرایم و مجازات آن هاست، تجاوز جنسی که تحت عنوان زنای به عنف بیان شده است، یک جرم حدی با مجازات مقدر شده در شرع است. جرم حدی جرمی است که در شرع اسلامی برای آن مجازات معینی با شرایطی مشخص تعیین شده و تعیین مجازاتی مغایر با آن توسط قانون گذار یا قاضی مجاز نیست. بنابراین تجاوز جنسی یا همان زنای به عنف یکی از حدودی است که در قانون مجازات اسلامی ذکر شده و مجازات آن برگرفته از شرع اسلامی است. زنا به معنای رابطه نامشروع جنسی میان زن و مردی است که رابطه شرعی زناشویی میان آن ها برقرار نیست و عنف نیز به معنای زور و اجبار است. در ماده ۲۲۱ قانون مجازات اسلامی زنا این گونه تعریف می شود: زنا عبارت است از جماع مرد و زنی که علقه زوجیت بین آنها نبوده و از موارد وطی به شبهه نیز نباشد.
در تبصره ۲ ماده ۲۲۴ همین قانون، برقراری رابطه جنسی با افراد نابالغ، بی هوش، مست، خوابیده و رابطه جنسی از طریق اغفال و تهدید در حکم زنای به عنف دانسته شده است: هرگاه کسی، با زنی که راضی به زنای با او نباشد، در حال بیهوشی، خواب یا مستی زنا کند، رفتار او در حکم زنا به عنف است. در زنا از طریق اغفال و فریب دادن دختر نابالغ یا از طریق ربایش، تهدید و یا ترساندن زن، اگرچه موجب تسلیم شدن او شود نیز حکم فوق، جاری است.
مجازات تجاوز یا زنای به عنف چیست؟
مجازات زنای به عنف همانطور که گفتیم یک مجازات شرعی است که در فقه اسلامی تعیین شده و قانون گذار یا قاضی مجاز به تغییر آن نیستند. این مجازات که اعدام است، در بند ت ماده ۲۲۴ قانون مجازات اسلامی بیان شده است. علاوه بر اعدام زانی، یعنی شخص متجاوز، مبلغی به عنوان مهرالمثل نیز باید به بزهدیده جرم تجاوز پرداخت شود. مهرامثل به معنای مهریه ای است که بر اساس شرایط و ویژگی های زنانی که همانند آن زن هستند، برای او تعیین می شود.
در صورتی که بزهدیده تجاوز باکره باشد، علاوه بر اعلام متجاوز و پرواخت مهرالمثل، مبلغی به عنوان ارش البکاره هم باید پرواخت شود که در ازای ازاله بکارت بزهدیده در نظر گرفته شده است. در صورتی که به عنوان متهم به جرم تجاوز درگیر پرونده تجاوز شده اید، می توانید با استفاده از یک وکیل پایه یک کیفری کارآزموده در پرونده های تجاوز که وکیل برای تجاوز نامیده می شود، شانس تبرئه خود از این اتهام در دادگاه را افزایش دهید.
نحوه شکایت از زنای به عنف و نقش وکیل برای تجاوز
برای شکایت از جرم تجاوز باید در نظر داشته باشید که اثبات این جرم در دادگاه های ایران کار بسیار مشکلی است زیرا ادله اثبات این جرم به سرعت از بین می روند و حتی امکان دارد در صورت عدم اثبات تجاوز و به عنف بودن نوع زنا، شخص شاکی نیز به دلیل ارتکاب به زنای ساده (یعنی زنایی که بر اساس توافق طرفین انجام شده) با مجازات شلاق رو به رو شود. به همین دلیل آگاهی قبلی افراد بزهدیده از نحوه عملکرد خود پس از وقوع جرم تجاوز اهمیت بسیار زیادی در امکان اثبات جرم و محکومیت مجرم دارد.
اولین اقدامی که بزهدیده پس از انجام تجاوز جنسی نسبت به خود باید انجام دهد، مراجعه به کلانتری است. کلانتری شخص بزهدیده را به پزشکی قانونی ارجاع می دهد تا در همان زمان و به صورت فوری مورد معاینه پزشک متخصص قرار گیرد. در صورت تشخیص وقوع تجاوز، پزشکی قانونی گواهی ای مبنی بر آن صادر می کند که نقش مهمی در اثبات تجاوز در محضر دادگاه دارد.
نکته دیگر آن است که بزهدیده نباید پیش از مراجعه به پزشکی قانونی بدون و لباس های خود را که ممکن است با انجام آزمایش های دقیق، اثبات کننده تجاوز باشند پاک نماید.
پس از مراجعه به پزشکی قانونی، بزهدیده باید با کمک وکیل برای تجاوز، بر اساس ادله ای که اثبات کننده وقوع تجاوز هستند شکوائیه ای را تقدیم دادگاه کند.
مرجع شکایت از زنای به عنف چیست؟
مرجع شکایت از جرم زنای به عنف، به علت آنکه مجازات آن از نوع سلب حیات است، دادگاه های کیفری یک هر استان هستند. نکته دیگر در رابطه با مرجع صالح برای رسیدگی به تجاوز این است که این جرایم برای حفظ اعتبار و حیثیت طرفین به طور مستقیم در دادگاه طرح می شوند و وظایف دادسرا در رابطه با انجام تحقیقات مقدماتی توسط همان دادگاه صالح برای رسیدگی به جرم، یعنی دادگاه کیفری یک انجام می شود. وکیل برای تجاوز شکوائیه مستدل و مستند به قوانین مربوطه را برای شما تنظیم و به مرجع صالح ارائه می دهد.
چرا باید از وکیل برای تجاوز استفاده کنیم؟
در ابتدای مقاله گفتیم که جرم تجاوز یکی از پیچیده ترین جرایم کیفری در تمام نظام های حقوقی است. این پیچیدگی در نظام حقوقی ایران دو چندان است زیرا ادله اثبات جرم تجاوز به علت پنهانی بودن آن محدود هستند و متجاوز با ادعای رابطه زوجیت می تواند خود را از محکومیت به جرم معاف کند. در صورت اثبات وقوع زنا و عدم اثبات به عنف بودن آن نیز خود شاکی به دلیل ارتکاب به زنای ساده محکوم شلاق خواهد شد. بنابراین طرح نادرست دعوا بر اساس ادله اثبات ضعیف در جرم تجاوز نه تنها می تواند منجر به عدم اثبات جرم تجاوز شود، بلکه امکان دارد شخص شاکی را نیز با مجازات شلاق مواجه کند. به همین دلیل است که استفاده از وکیل برای تجاوز اهمیت زیادی پیدا می کند. گروه وکلای ققنوس بهترین وکیل برای تجاوز در تهران، بهترین وکیل تجاوز در کرج، بهترین وکیل تجاوز در مشهد و در تمام شهرهای کشور را در اختیار شما قرار می دهند و به سوالات گوناگون شما درباره جرم تجاوز پاسخ خواهند داد.
در این بخش به سوالات متداول شما درباره وکیل برای تجاوز پاسخ می دهیم:
مجازات جرم تجاوز در ایران چیست؟
مجازات تجاوز در ایران، اعدام و پرداخت مهرالمثل یا ارش البکاره در صورت باکره بودن بزهدیده است.
اولین اقدام برای شکایت از جرم تجاوز چیست؟
اولین اقدام حقوقی برای شکایت از جرم تجاوز مراجعه به کلانتری و پس از آن مراجعه به پزشکی قانونی است. بعد از این اقدامات وکیل برای تجاوز به شما کمک می کند شکوائیه ای مستدل تقدیم مرجع قضایی کنید.