وکیل دادسرای کارکنان دولت : عملکرد کارکنان دولت به علت جایگاه شغلی ویژه ای که دارند اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل قانون گذار برای جلوگیری از خطاهای آنان در راستای انجام وظایف خود، مواردی را به عنوان جرم در نظر گرفته و برای آن ها مجازات تعیین کرده است. برای رسیدگی تخصصی به این جرایم، شعبه ای از دادسراهای عمومی به عنوان شعبه تخصصی تعیین شده است که به ان دادسرای کارکنان دولت می گویند.
وکیل دادسرای دولت کسی است که به جرایمی که در صلاحیت دادسرای کارکنان دولت هستند و نحوه طرح دعوا و پیگیری پرونده در این دادسرا تسلط ویژه دارد و می تواند به شما کمک کند. گروه وکلای ققنوس علاوه بر پاسخگویی به انواع سوالات شما درباره دادسرای کارکنان دولت، بهترین وکیل دادسرای کارکنان دولت را به شما معرفی می نمایند. برای آشنایی بیشتر با وکیل دادسرای کارکنان دولت می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.
فهرست مطالب
- ۱ دادسرای کارکنان دولت چیست؟
- ۲ وکیل دادسرای کارکنان دولت در تهران
- ۳ در این بخش به سوالات متداول شما درباره وکیل دادسرای کارکنان دولت پاسخ می دهیم:
- ۳.۱ دادسرای کارکنان دولت چیست؟
- ۳.۲ صلاحیت و فرایند رسیدگی در دادسرای کارکنان دولت
- ۳.۳ در این صورت پرونده از دادسرای کارکنان دولت به مجتمع قضایی ویژه کارکنان دولت که یک دادگاه خصصی از نوع دادگاه کیفری دو است ارجاع داده می شود تا مورد حکم این دادگاه قرار گیرد.
- ۳.۴ دادسرای کارکنان دولت صلاحیت رسیدگی به چه جرایمی را دارد؟
- ۴ لزوم حضور وکیل دادسرای کارکنان دولت
دادسرای کارکنان دولت چیست؟
وکیل دادسرای کارکنان دولت : دادسرا به طور کلی یکی از مراجع قضایی کیفری است که در اولین مرحله شکایات کیفری در آنجا طرح می شوند. ریاست دادسرا با دادستان است که کشف جرم، تحقیقات مقدماتی درباره جرم و تعقیب متهم را به عهده دارد. بنابراین شکایت در ابتدا در دادسرا طرح می شود و پس از طی فرایند قانونی اگر عملی که از آن شکایت شده توسط دادسرا جرم شناخته شود، قرار جلب به دادرسی صادر می شود و پرونده به دادگاهی که برای رسیدگی به آن جرم صلاحیت دارد، فرستاده می شود.
دادسرای کارکنان دولت یک شعبه تخصصی از دادسرای عمومی و انقلاب است که به وطر تخصصی به جرایم کارکنان دولت رسیدگی می کند. منظور از شعبه تخصصی شعبه ای است که توسط رئیس قوه قضاییه انتخاب شده تا از لحاظ موضوعی به جرایم خاصی رسیدگی کند. برای مثال می توان به دادسرای جرایم رایانه ای، دادسرای جرایم اقتصادی، دادسرای جرایم پزشکی و دارویی و … اشاره کرد که هر کدام به جرایم خاصی می پردازند. البته باید گفت رسیدگی تخصصی این شعب به جرایم خاص، مانع از رسیدگی آن ها به جرایم دیگر نمی شود. برای مثال ممکن است دادسرای کارکنان دولت به جرم سرقت توسط یک فرد عادی رسیدگی کند و این امر هیچ منع قانونی ای ندارد.
جرایم دولتی چه جرایمی هستند؟
وکیل دادسرای کارکنان دولت : جرایم دولتی جرایمی هستند که کارکنان دولت به موجب جایگاه شغلی خود و به نوعی با سوءاستفاده از این جایگاه شغلی مرتکب می شوند. جرایم دولتی در قانون مجازات اسلامی از مواد ۵۷۰ به بعد ذکر شده اند. این جرایم شامل مواردی مانند تصرف غیر قانونی در اموال عمومی و دولتی، کلاهبرداری، اختلاس، ارتشا، تبانی در معاملات دولتی، بازداشت و حبس غیر قانونی، اعمال نفوذ، سلب حقوق و آزادی های مردم، استفاده از مقام و … است که هر کدام مجازات های مخصوص به خود را دارند. برای آشنایی با مجازات هر یک از این جرایم و نحوه شکایت از آن ها می توانید با وکیل دادسرای کارکنان دولت که گروه وکلای ققنوس به شما معرفی می کنند مشورت نمایید.
وکیل دادسرای کارکنان دولت در تهران
دادسرای کارکنان دولت در تهران به اختصار دادسرای ناحیه ۲۸ نامیده می شود که در میدان ۱۵ خرداد واقع شده است. شما می توانید با استفاده از وکیل دادسرای کارکنان دولت در تهران، شکوائیه ای مستدل و مستند به قوانین و مقررات مربوطه تهیه کنید و با ارئه آن به دادسرای کارکنان دولت در تهران یا همان دادسرای ناحیه ۲۸، از جرایم دولتی شکایت نمایید.
وکیل دادسرای کارکنان دولت علاوه بر تنظیم شکوائیه، در جلسات رسیدگی به پرونده در دادسرا و دادگاه شرکت می کند و با استفاده از دانش و تخصص خود در این پرونده ها به شما کمک خواهد کرد. گروه وکلای ققنوس، بهترین وکیل دادسرای کارکنان دولت را به شما معرفی می نمایند. برای استفاده از خدمات گروه وکلای ققنوس با مشاوران و متخصصان ما در تماس باشید.
در این بخش به سوالات متداول شما درباره وکیل دادسرای کارکنان دولت پاسخ می دهیم:
دادسرای کارکنان دولت چیست؟
دادسرای کارکنان دولت شعبه ای تخصصی از دادسرای عمومی و انقلاب است که به جرایم دولتی کارکنان دولت رسیدگی می کند.
جرایم دولتی چه جرایمی هستند؟
جرایم دولتی جرایمی هستند که در قانون مجازات اسلامی ذکر شده اند و توسط کارکنان دولت انجام می شوند.
صلاحیت و فرایند رسیدگی در دادسرای کارکنان دولت
پرونده هایی که به لحاظ موضوعی مرتبط با صلاحیت دادسرای کارکنان دولت هستند، یعنی پرونده هایی که ناظر به جرایم دولتی کارکنان دولت هستند در ابتدا توسط دادستان به یکی از شعبه های بازپرسی دادسرای کارکنان دولت ارجاع داده می شوند. شعبه مرجوع الیه موضوع پرونده را از جهات گوناگون مورد بررسی قرار می دهد و در صورت جرم تشخیص دادن عمل انجام شده مانند سایر پرونده های کیفری و سایر دادسراها قرار جلب به دادرسی صادر می کند و پرونده را جهت اظهار نظر دادستان به دادستان ارسال می کند.
در صورتی که دادستان با صدور این قرار، یعنی با جرم بودن رفتار مورد نظر موافقت داشته باشد آن قرار را تایید و اقدام به صدور کیفرخواست می نماید.
در این صورت پرونده از دادسرای کارکنان دولت به مجتمع قضایی ویژه کارکنان دولت که یک دادگاه خصصی از نوع دادگاه کیفری دو است ارجاع داده می شود تا مورد حکم این دادگاه قرار گیرد.
وکیل دادسرای کارکنان دولت : در کنار صلاحیت ذاتی که با توجه به موضوع پرونده و نوع جرم تعیین می شود، صلاحیت محلی نیز یک عامل تعیین کننده در دادگاه و دادسرای رسیدگی کننده است. بر اساس قاعده عمومی دادگاه و دادسرای محل ارتکاب جرم از لحاظ صلاحیت محلی، صلاحیت رسیدگی به جرم مطروحه را دارند. بنابراین در جرایم دولتی کارکنان دولت آن دادسرا و دادگاهی به جرم رسیدگی می کنند که در محل ارتکاب جرم واقع شده اند. برای مثال اگر جرم اختلاس به عنوان یک جرم دولتی در تهران واقع شده باشد، دادسرای کارکنان دولت در تهران و مجتمع قضایی ویژه کارکنان دولت در تهران به جرم اختلاس رسیدگی می کنند.
دادسرای کارکنان دولت صلاحیت رسیدگی به چه جرایمی را دارد؟
با توجه به بیانات وکیل دادسرای کارکنان دولت، این دادسرا مسئولیت رسیدگی به جرایمی نظیر تصرف غیرقانونی در اموال دولتی، رشوه و ارتشاء، اختلاس، تدلیس در معاملات و اخذ پورسانت در معاملات دولتی که توسط مامورین و کارکنان دولت یا سازمانهای خدمات عمومی انجام شده باشند، دارد. همچنین، به طبق مادههای ۳۰۷ و ۳۰۸ قانون آیین دادرسی کیفری، رسیدگی به اتهامات مقامات از جمله دارندگان پایه قضایی، وزیران، معاونان و رؤسای مختلف نیز در صلاحیت این دادسرا قرار دارد. همچنین، اعلام جرم علیه مقامات انتظامی ارشد و رسیدگی به گزارشهای سازمان بازرسی کل کشور نیز جزء وظایف آن میباشد. در نتیجه، این دادسرا میتواند در صورت مشارکت کارکنان دولت یا افراد عادی در جرم، صلاحیت رسیدگی به پروندههای مربوطه را داشته باشد.
وکیل دادسرای کارکنان دولت چه ویژگی هایی دارد؟
وکیل دادسرای کارکنان دولت، باید دارای دانش جامعی از قوانین و مقررات استخدامی کشور باشد. او باید با قانون برنامه توسعه پنجساله آشنا بوده و در خصوص تخصیص بودجه و محل هزینههای دستگاههای دولتی اطلاعات کاملی داشته باشد. آشنایی وسیع او با قوانین استخدامی نیروهای انتظامی نیز امری ضروری است. علاوه بر این، ویژگیهای دیگری نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. وکیل دادسرای کارکنان دولت، تسلط کامل به قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی را نیز باید داشته باشد. در نتیجه، وکیل دادسرای کارکنان دولت با دانش گسترده در زمینههای مختلف قانونی، یک مشاور حرفهای و ماهر در رسیدگی به پروندههای پیچیده و حساس است.
لزوم حضور وکیل دادسرای کارکنان دولت
دادسراها به شناسایی مجرم و احراز وقوع جرم میپردازند. وجود وکیل دادسرای کارکنان دولتی در پروندهها دلایل مهمی دارد. پروندهها متنوع و مختلف هستند، از شاکیهای مدعی خواسته نامعقول تا دادستانان مبلغ اختلاس. با این تنوع، وکیل دادسرا به عنوان متخصص در امور رسیدگی به جرایم کارکنان دولت، در رفع اتهام یا شکایت افراد نقش مهمی دارد. پیچیدگی حقوقی و قوانین نیازمند حضور وکیل مجرب در جلسات دادرسی است تا به متهمین و متشاکیان کمک کند. # وکیل دادسرای کارکنان دولت
با سلام و ادب و احترام و آرزوی توفیق قاضی بازنشسته در صورت داشتن سابقه کیفری می تواند پروانه وکالت بگیرد ممنون میشم اگر توضیح بفرمایید با سپاس