وکیل جزایی ؛ ۰۹۱۰۱۹۲۳۷۲۵
اصولاً وکالت به عنوان یک حرفه دارای بخش های مختلفی است.
یکی از این بخش ها وکالت در امور کیفری است.
وکیل جزایی در این خصوص باید اطلاعات کافی و لازم از جمله آگاهی کافی از عناصر جرم (عنصر مادی و معنوی) و البته در عین حال قدرت، اطمینان و شهامت کافی برای دفاع از حقوق متهم یا شاکی را داشته باشد.
در خصوص امور کیفری که معمولاً مربوط به جان و مال و حیثیت افراد است و اکثرا موجب استرس و اضطراب بیشتر افراد درگیر می شود، حضور وکیل موجب آرامش خاطر موکل خواهد شد.
از سوی دیگر، وکیل جزایی باید از قدرت کلامی کافی برای دفاع از حقوق موکل برخوردار باشد و بتواند دفاعیات خود را به صورت شفاف و واضح در دادگاه ارائه کند.
مواردی از قبیل:
- قتل،
- سرقت،
- آدم ربایی،
- جعل،
- کلاهبرداری،
- تجاوز به عنف از جرایم سنگین کیفری محسوب می شود که حضور وکیل در کنار موکل را الزامی می کند، در غیر این صورت احتمال دارد موکل به علت نداشتن آگاهی از حقوق خود متضرر شده و به اشد مجازات محکوم شود.
فهرست مطالب
وکیل جزایی در تهران
وکیلی است که در پرونده های کیفری تخصص دارد.
دعاوی کیفری؛ به مجموعه ای از پرونده های خاص اطلاق می شود که پس از آن پرونده های قضایی توسط قوه قضائیه و در اکثر موارد دادسرا مطرح گردیده و جرمی کشف و تعقیب و جلب متهم صورت گرفته و تحقیقات مقدماتی انجام می گردد.
وکیل جزایی به شخصی گفته می شود که اتهامات کیفری مانند سرقت و فروش مال غیر، جعل اسناد، کلاهبرداری، اختلاس و … را مطرح می کند.
وکیل جزایی به حساس ترین مشکلات جامعه از نظر آزادی فردی و حقوق بزه دیده می پردازد.
وکیل جزایی کیست؟
در واقع یک وکیل جزایی مانند هر وکیل دیگری سعی می کند بهترین دفاع خود را انجام دهد.
اما عملکرد وکیل جزایی با عملکرد سایر وکلا در زمینه های مختلف حقوق متفاوت است.
وکیل جزایی در حوزه ای فعالیت می کند که مستقیماً با حقوق افراد مرتبط است و به دلیل این کارکرد خاص به وکیل جزایی وکیل مدافع نیز گفته می شود.
مدافع کلمه ای عربی به معنای محافظت و دفاع است.
این اصطلاح به طور خاص برای توصیف وکیلی استفاده می شود که از مظنون یا متهم در دادرسی کیفری دفاع می کند و از حقوق آنها محافظت می کند.
بر اساس اصل ۳۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران؛
در تمامی دادگاه ها طرفین حق دارند برای خود وکیل انتخاب کنند و در صورتی که شخصی امکان انتخاب وکیل را نداشته باشد، باید برای آنها این امکان فراهم شود که تعیین وکیل کنند.
صدور قرار مجرمیت و سپس کیفرخواست و تعیین نوع مجازات حکم دادگاه و نهایتاً اجرای حکم در اجرای احکام را به اختصار برای شما توضیح می دهیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از این موضوعات می توانید تا آخر مقاله با ما همراه باشید و همچنین می توانید از همین الان برای گرفتن وکیل جزایی وقت بگیرید.
وظایف اصلی وکیل جزایی چیست؟
یکی از وظایف اصلی وکلای کیفری تنظیم پرونده است.
اگر وکیلی به عنوان وکیل شاکی متعهد شده باشد، باید در شکایتی که مطرح کرده است، ادعای موکل خود را بیان کند.
در عین حال، تهیه دفاعیه از دیگر وظایفی است که توسط وکیل جزایی انجام می شود.
وکلای دادگستری که در این زمینه خدمت می کنند می توانند وکالت افرادی را که تحت تحقیق و اتهام قرار دارند، به عهده بگیرند.
به عنوان مثال، وکلای کیفری سوابق کیفری یک متهم به قتل عمد را مشاهده و بررسی می کنند که آیا جرم شرایط این را دارد که مشاهدات آنها منجر به تخفیف مجازات شود.
وکلای جنایی می توانند نقش فعالی در بازجویی و محاکمه داشته باشند.
حتی در شدیدترین جرایم، عوامل تخفیف دهنده مجازات مجرم در صورت عدم تکرار جرم به همراه مدارک به دادگاه ارائه می شود.
موارد مورد بحث به اتهام قتل محدود نمی شود.
علاوه بر قتل عمد و غیر عمد، وکلای جنایی می توانند در محاکمات جنایی برای دفاع یا تعقیب پرونده هایی مانند سرقت، زورگیری و غارت شرکت کنند.
جهت عضویت در اینستاگرام حقوقی کلیک کنید
ویژگی های وکیل جزایی
ویژگی های وکیل جزایی باید این باشد که دارای تحصیلات آکادمیک کافی در زمینه حقوق جزا، و داشتن دانش و تجربه کاری کافی و مهارت در رسیدگی به پرونده ها و آشنا با محاکم و دادسراها و دادگاه های کیفری باشد.
در خصوص آشنایی وی به قوانین کیفری می توان به قانون مجازات اسلامی، قانون آیین دادرسی کیفری، قانون مبارزه با مواد مخدر، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر قوانین مرتبط با این حوزه ها اشاره کرد.
علاوه بر موارد ذکر شده، وکیل جزایی به دلیل مواجهه با امور کیفری و قوانین سخت کیفری که باعث تعارض در احساسات حسی افراد می شود و به دلیل سختی و خشونت پرونده های مختلف در پرونده های کیفری باید از ظرفیت کافی برخوردار باشد و برای مقابله با این گونه موارد روحیه بالایی داشته باشد.
مزایای استفاده از وکیل کیفری
وکلا در اکثر پرونده های حقوقی می توانند حتی در غیاب موکل خود وکالت کنند و از طرف او در دعاوی کیفری شرکت کنند.
پرونده های کیفری از شمول این قانون مستثنی بوده و حضور متهم را می طلبد و وکیل جزایی با تکمیل مراحل اولیه تحقیقات و محاکمه می تواند وارد میدان شود.
زیرا تنها متهم به جرایم کیفری می تواند شخصاً مسئول باشد و هیچکس نمی تواند از طرف او این کار را انجام دهد.
وکیل می تواند با توجه به اقدامات قانونی در کلانتری و دادسرا ، به شکایتی که موکلش به آن متهم شده است رسیدگی و اعتراض کند.
استفاده از حضور وکیل جزایی در پرونده های کیفری نه تنها دلیلی برای دفاع بهتر در محاکم قضایی است، بلکه می تواند به نحوه طرح شکایت، نوع شکایت و زمان طرح شکایت نیز بستگی داشته باشد.
تضمین های مرتبط به عنوان مثال نحوه تنظیم صورتحساب، بیانیه، نحوه طرح شکایت مهم است.
نکته مهمی که در این ویژگی بسیار خاص است این است که در صورت داشتن پرونده کیفری فقط یک بار امکان تشکیل آن وجود دارد و امکان تشکیل مجدد آن وجود ندارد.
آسیب های جدی وارد می کند و حتی زمان از دست رفته را از بین می برد.
وجود وکیل جزایی به شما کمک می کند تا در اسرع وقت شکایت کنید و به امور خود رسیدگی کنید.
لینک مقاله را به اشتراک بگذارید:
www.ghoghnooslaw.com
Criminal_lawyer
چه زمانی به وکیل کیفری نیاز داریم؟
مردم معمولاً زمانی که مشکل حقوقی دارند به وکیل مراجعه می کنند، اما مشکلات حقوقی همیشه یکسان نیست.
بیشتر مرتبط با حیثیت یا جان و مال افراد است، در چنین مواردی افراد نیاز به وکیل را احساس می کنند تا هم آرامش بیشتری به آنها بدهد و هم بتوانند به درستی از حقوق آنها دفاع کنند.
وکلایی در زمینه وکالت وجود دارند که در امور کیفری تخصص دارند. این وکلا توانایی بیشتری در دفاع از حقوق موکلان خود دارند.
فرقی نمی کند که موکل شاکی باشد یا متهم، در هر دو صورت وکلای کیفری می توانند با استفاده از تخصص خود پرونده را در مسیر درست قرار دهند و قضات را در صدور رأی یاری کنند.
اتهامات کیفری شامل کلاهبرداری، خیانت در امانت، سرقت، قتل، جعل و غیره است.
اتهامات جنایی چیست؟
دعاوی کیفری آن دسته از دعاوی است که مربوط به اعمال و رفتارهایی است که قانون در حقوق کیفری آن را جرم دانسته و مجازات می کند. در حالی که در دعاوی حقوقی، موضوع دعوا ارتکاب جرم نیست، بلکه مربوط به سایر دعاوی اعم از قراردادها، مالی و … است.
دعاوی کیفری رایج در محاکم کیفری شامل:
- سرقت،
- کلاهبرداری،
- داشتن مشروبات الکلی،
- مواد مخدر،
- دعوای خیابانی و ضرب و شتم،
- اخاذی،
- خیانت در امانت،
- صدور چک بلامحل و مانند آن است.
پرونده های کیفری به دلیل اینکه مربوط به ارتکاب جرم است، قبل از رسیدگی در دادگاه در دادسرا بررسی می شود.
در این مرحله به اصطلاح تحقیقات مقدماتی ارتکاب یا عدم ارتکاب جرم مورد بررسی قرار می گیرد.
سپس در دادگاه کیفری رای در این خصوص صادر می شود.
دادگاههای کیفری نیز به دو دسته:
- کیفری (۱)؛
- کیفری (۲) تقسیم میشوند.
جرایمی که از اهمیت بالایی برخوردارند مانند:
- قتل،
- تجاوز جنسی،
- زنا در دادگاه کیفری (۱)؛
و بقیه جرایم در دادگاه کیفری (۲) رسیدگی می شود.
جهت عضویت در کانال حقوقی کلیک کنید
هزینه وکیل جزایی
حقوق وکیل جزایی بسته به نوع پرونده و پیچیدگی آن و همچنین میزان تجربه و سابقه وکیل می تواند متفاوت باشد.
نتیجه پرونده های کیفری عموماً مهمتر از بحث مالی است و در نهایت بهتر است افراد با وکیل جزایی به توافق برسند تا اینکه به تنهایی در دادگاه حاضر شوند.
با توجه به اهمیت پرونده های کیفری و ارتباط مستقیم آن با جان، مال و حیثیت افراد در مواردی که افراد متهم به ارتکاب جرایم سنگین هستند و توانایی مالی استفاده از خدمات وکیل را ندارند دادگاه از کانون وکلای دادگستری درخواست می کند که وکیل تسخیری برای متهم تعیین شود و کانون وکلا یکی از وکلای موجود را برای دفاع از حقوق متهم معرفی کند.
سوابق وکیل جزایی
قبل از امضای قرارداد با وکیل جزایی حتما در مورد سوابق وکیل مورد نظر و پرونده های قبلی و اعتبار وی تحقیق کنید و همچنین سطح تحصیلات و مدارک و صلاحیت وی را به عنوان وکیل جزایی بررسی کنید.
همچنین قبل از شروع مراحل دادرسی با وکیل جزایی مشورت کنید؛
زیرا بسیاری از افراد پس از طی مراحل دادرسی به دنبال یافتن وکیل جزایی هستند و محاکمات اولیه به دلیل اظهارات نادرست و ناآگاهی به نتیجه نامطلوب می رسد و در این موارد از آنجا که اساس پرونده به اشتباه شکل گرفته و امکان حل و فصل آن وجود ندارد و اخذ رأی مورد نظر غیرممکن یا مشکل است، کمتر وکیل جزایی پرونده و وکالت آنها را می پذیرد.
مزایای همکاری با گروه وکلای ققنوس
- سالها تجربه در پذیرش وکالت در پرونده های کیفری و آمار رضایت بخش از موفقیت نتایج در نزد مراجعین محترم.
- تحقیق، مشاهده و بررسی تخصصی پرونده، توسط تیم مجرب وکلای تهران و ارائه بهترین راهکارهای موثر و طراحی موثرترین روش رسیدگی به پرونده های کیفری، با تفکر جمعی و امکان استفاده همزمان از چندین وکیل مجرب کیفری.
- تسلط وکلای مجرب در این مرکز به کلیه قوانین جزایی مربوط به دعاوی کیفری و احکام وحدت رویه و رویه قضایی و همچنین کلیه تغییرات قوانینی که روزانه توسط قانونگذار تعیین می شود.
شما عزیزان می توانید برای دریافت مشاوره و یا اعطای وکالت از طریق شماره تماس های داخل سایت وکلای ققنوس اقدام نمایید.
هیات تحریریه گروه وکلای ققنوس
وکیل جزایی؛ سالار مرشدی