وکیل دادگاه انقلاب متخصص در تهران

Rate this post

دادگاه انقلاب یکی از دادگاه های اختصاصی کیفری است که صلاحیت رسیدگی به جرایم خاصی را دارد. وکیل دادگاه انقلاب به وکیل کیفری ای گفته می شود که می تواند پرونده های طرح شده در دادگاه انقلاب را با استفاده از تجربه و مهارت خود به خوبی پیگیری کند و آن ها را به سرانجام برساند. استفاده از وکیل دادگاه انقلاب با توجه به تشریفات و مقررات خاصی که برای رسیدگی در این دادگاه ها وجود دارد، لازم و ضروری است. گروه وکلای ققنوس بهترین وکیل دادگاه انقلاب در هر شهر را به شما معرفی خواهند کرد. در این مقاله با دادگاه انقلاب و صلاحیت های آن و ویژگی های وکیل دادگاه انقلاب آشنا می شوید.

مشاوره تلفنی

دادگاه انقلاب چیست؟

بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392، دادگاه های کیفری از نظر صلاحیت رسیدگی به جرایم به دو نوع عمومی و اختصاصی تقسیم می شوند. دادگاه های اختصاصی دادگاه هایی هستند که قانون گذار به علت حجم گسترده پرونده های کیفری و لزوم رسیدگی تخصصی به آن ها جرایم به خصوصی را در صلاحیت آن ها قرار داده است.

مثلا دادگاه اطفال و نوجوانان به جرایم ارتکاب یافته توسط اطفال و نوجوانان می پردازد، یا دادگاه نظامی جرایمی که توسط نظامیان ارتکاب پیدا می کند را بررسی می کند. اما دادگاه های عمومی کیفری که خود به دو دادگاه کیفری یک و دادگاه کیفری دو تقسیم می شوند صلاحیت رسیدگی به هر جرمی را که در صلاحیت دادگاه های اختصاصی نیست، بر عهده دارند.

دادگاه انقلاب یکی از انواع دادگاه های اختصاصی است. یعنی قانون گذار رسیدگی به جرایم مشخصی را در صلاحیت آن قرار داده است. در ادامه توضیح می دهیم که چه جرایمی در صلاحیت دادگاه های انقلاب قرار دارند.

وکیل دادگاه انقلاب

دادگاه انقلاب به چه جرایمی رسیدگی می کند؟

جرایمی که توسط دادگاه انقلاب به عنوان یک دادگاه اختصاصی بررسی می شوند در ماده 303  قانون آیین دادرسی کیفری ذکر شده اند. این جرایم از این قرارند:

  • الف – جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی، محاربه و افساد فی الارض، بغی، تبانی و اجتماع علیه جمهوری اسلامی ایران یا اقدام مسلحانه یا احراق، تخریب و اتلاف اموال به منظور مقابله با نظام
  • ب – توهین به مقام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام رهبری
  • پ- تمام جرائم مربوط به مواد مخدر، روان گردان و پیش سازهای آن و قاچاق اسلحه، مهمات و اقلام و مواد تحت کنترل
  • ت- سایر مواردی که به موجب قوانین خاص در صلاحیت این دادگاه است.
مطالب مرتبط   وکیل رشا و ارتشا متخصص

در ماده 5 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مصوب سال 1373 نیز صلاحیت دادگاه های انقلاب به شرح زیر است:

  • 1.کلیه جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی و محاربه با فساد فی الارض
  • ٢. توهین به مقام بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری
  • ٣. توطئه علیه جمهوری اسلامی یا اقدام مسلحانه و ترور و تخریب مؤسسات به منظور مقابله با نظام
  • ۴. جاسوسی به نفع اجانب
  • ۵. کلیه جرائم مربوط به قاچاق و مواد مخدر
  • ۶.دعاوی مربوط به اصل ۴۹ قانون اساسی

وکیل دادگاه انقلاب به تمام این عناوین مجرمانه تسلط دارد و در صورتی که به عنوان شاکی و یا متهم در این پرونده ها درگیر هستید، می تواند به شما در کسب نتیجه مطلوب کمک کند.

اجاره سند

تشریفات رسیدگی در دادگاه انقلاب چگونه است؟

رسیدگی در دادگاه انقلاب تشریفات خاصی دارد. این دادگاه در مرکز هر استان تشکیل می شود و در صورت نیاز و صلاحدید رئیس قوه قضاییه در حوزه های قضایی مورد نیاز نیز تشکیل می گردد. رسیدگی به جرایمی که در صلاحیت دادگاه انقلاب هستند، بسته به اینکه آن جرم چه مجازاتی داشته باشد توسط یک قاضی و یا سه قاضی انجام می شود. ماده 297 قانون آیین دادرسی کیفری به این موضوع پرداخته است: دادگاه انقلاب در مرکز هر استان و به تشخیص رئیس قوه‌قضائیه در حوزه قضائی شهرستان‌ها تشکیل می‌شود.

این دادگاه برای رسیدگی به جرائم موجب مجازات مندرج در بندهای(الف)، (ب)، (پ) و(ت) ماده(۳۰۲) این قانون دارای رئیس و دو مستشار است که با دو عضو نیز رسمیت دارد. دادگاه برای رسیدگی به سایر موضوعات با حضور رئیس یا دادرس‌علی‌البدل یا یک مستشار تشکیل می‌شود.

مطالب مرتبط   وکیل تبلیغ علیه نظام یا به نفع گروه های مخالف نظام

اجاره سند

بنابراین اگر مجازات جرم از نوع مذکور در بندهای الف تا ت ماده 302 باشد رسیدگی با تعدد قاضی و در غیر این صورت با قاضی واحد انجام خواهد شد. مجازات بندهای الف تا ت ماده 302 شامل موارد زیر است:

  • الف- جرائم موجب مجازات سلب حیات
  • ب- جرائم موجب حبس ابد
  • پ – جرائم موجب مجازات قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با میزان نصف دیه کامل یا بیش از آن
  • ت – جرائم موجب مجازات تعزیری درجه سه و بالاتر

رسیدگی به این جرایم با تعداد قضات بیشتر به دلیل اهمیت آن ها از حیث مجازات های سنگینی که دارند صورت می گیرد. در مواردی که رسیدگی در دادگاه انقلاب بر اساس تعدد قاضی انجام می شود، حتما باید از سوی دادسرا کیفرخواست صادر شده باشد. بنابراین رسیدگی با تعدد قاضی در دادگاه انقلاب نمی تواند بر اساس کیفرخواست شفاهی یا صدور قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه آغاز شود.

بر اساس ماده 384 قانون آیین دادرسی کیفری، در موارد رسیدگی دادگاه انقلاب با تعدد قاضی، حضور وکیل برای متهم ضروری است و اگر خود او وکیل تعیینی نداشته باشد باید برایش وکیل تسخیری گرفته شود.

وکیل دادگاه انقلاب

تعارض صلاحیت میان دادگاه انقلاب و دادگاه کیفری یک چگونه حل می شود؟

در صورتی که یک جرم بر اساس مجازاتی که دارد در صلاحیت دادگاه کیفری یک باشد اما به لحاظ موضوع، مثلا ارتباط با جرایم مواد مخدر در صلاحیت دادگاه انقلاب باشد، میان صلاحیت دادگاه کیفری یک و دادگاه انقلاب تعارض در صلاحیت پدید می آید. در این صورت بر اساس رای وحدت رویه شماره 664 که توسط دیوان عالی کشور صادر شده است، صلاحیت رسیدگی به آن جرم با دادگاه انقلاب خواهد بود.

مطالب مرتبط   دفتر اجاره سند برای دادگاه

استفاده از وکیل دادگاه انقلاب چه ضرورتی دارد؟

همانطور که دیدید، جرایمی که در دادگاه انقلاب رسیدگی می شوند جرایم مهمی هستند که می توانند مجازات های سنگینی در پی داشته باشند. علاوه بر این، نحوه رسیدگی به پرونده ها در دادگاه انقلاب بسته به اینکه آن جرم چه مجازاتی داشته باشد متفاوت است. در بالا توضیح دادیم که حتی در برخی جرایم حضور وکیل در دادگاه انقلاب ضروری است.

موفقیت در دادگاه های انقلاب بدون آگاهی نسبت به صلاحیت و نحوه عملکرد این دادگاه ها امکان پذیر نیست. به همین دلیل لازم است در فرایند دادرسی از یک وکیل دادگاه انقلاب متخصص در کنار خود استفاده نمایید تا بتوانید با کمترین هزینه بیشترین موفقیت را کسب نمایید. برای آشنایی با بهترین وکیل انقلاب در هر شهر می توانید با گروه وکلای ققنوس تماس بگیرید. متخصصان ما می توانند شما را در انتخاب درست وکیل دادگاه انقلاب یاری کنند.

وکیل دادگاه انقلاب

در این بخش به سوالات متداول شما درباره وکیل دادگاه انقلاب پاسخ می دهیم:

آیا انتخاب وکیل دادگاه انقلاب از نظر قانونی محدودیت خاصی دارد؟

خیر. شما می توانید هر وکیلی را به عنوان وکیل دادگاه انقلاب تعیین نمایید.

آیا آراء دادگاه انقلاب قابل اعتراض هستند؟

بله. آراء دادگاه انقلاب بسته به میزان و نوع مجازات یا در دادگاه تجدید نظر استان و یا در دیوان عالی کشور قابل اعتراض هستند.

دیدگاهتان را بنویسید