جعل سند – استفاده از سند مجعول از منظر قانون

5/5 - (6 votes)

جعل سند

همانطور که همه بدان واقف هستیم در دنیای امروزی بحث جعل سند و کلاهبرداری در جوامع امروزی گسترش چشمگیری داشته است. به طور کلی موضوعات مرتبط به جعل سند بسیار پیچیده و دشوار است. متاسفانه در سال های اخیر این دسته از جرایم مبتلابه بسیاری از افراد جامعه شده است و بسیاری را درگیر ساخته است.

وکیل جعل با ارائه مستندات و دلائل مناسب در حضور قاضی می تواند به بهترین وجه ممکن تا حصول نتیجه مطلوب در کنار شما باشد.

جهت مشاوره و یا اعطای وکالت با وکیل جعل سند کلیک کنید

نیاز به وکیل

در این مقاله سعی داریم به جعل  و مفهوم و انواع  آن و وکلای امور جعل بپردازیم.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این باره با ما همراه باشید.

مفهوم جعل سند:

در لغت به معنای منقلب کردن یا دگرگون کردن یا ایجاد کردن می باشد.

به زبان عامه:

به ساختن یا تغییر دادن آگاهانه سند رسمی یا عادی توسط شخصی بر خلاف حقیقت و به ضرر دیگری جعل سند می گویند.

مفهوم جعل سند به زبان قانونی و حقوقی:

کامل ترین و جامع ترین مفهوم جرم جعل سند به شرح زیر می باشد که در متن قانون آمده (ثقیل بودن جملات نیز به همین سبب می باشد)

طبق ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی؛

جعل و تزویر عبارتند از:

  • ساختن نوشته یا سند ساختن مهر
  • امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی
  • خراشیدن یا تراشیدن یا قلم بردن و الحاق
  • محو یا اثبات یا سیاه کردن
  • تقدیم یا تأخیردر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی
  • الصاق نوشته ای به نوشته دیگر
  • به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن و نظایر آنها به قصد قلب
جعل
جعل سند

سند مجعول

به سندی گفته می شود که جرم جعل در آن اتفاق افتاده باشد.

منظور از وکیل امورجعل سند کیست؟

منظور از وکیل جعل، وکیل امور کیفری می باشد که کاملاً به امور جرم جعل راه های انجام جرم و اثبات آن و تشخیص اسناد جعلی از اسناد اصلی مسلط می باشد بنابراین برای اثبات جرم جعل و دریافت حقوق خود به طور کامل می توانید به وکلای امور جعل مراجعه کنید و نتیجه دلخواه خود را در دادگاه دریافت کنید

انواع جعل سند:

مادی و معنوی

مادی

در این نوع جعل تغییر قلب یا دگرگونی مستقیماً در ظاهر سند انجام میشود و قابل رویت می باشد.

معنوی یا مفادی

این: نوع جعل معمولا توسط مامورین دولت انجام می‌گیرد به گونه ای که در ظاهر سند یا نوشته تغییری صورت نمی‌گیرد بلکه در محتوا و باطن آن تغییراتی انجام می شود.

جهت عضویت در تلگرام حقوقی کلیک کنید

 تلگرام حقوقی

انواع شکایت برای اثبات جرم جعل سند:

در این مورد هم می توان از طریق کیفری اقدام نمود هم از طریق حقوقی

دعوای کیفری

هرگاه شخصی ادعایی مبنی بر جعل سندی بر زیان خود داشته باشد و بخواهد آن را موضوع یک شکایت کیفری قرار دهد دادسرا پس از اطمینان از وقوع جرم جعل فرد جعل کننده را تحت پیگرد کیفری قرار می‌دهد و در مرجع کیفری طبق مقررات آیین دادرسی کیفری اصلی بودن یا جعلی بودن سند قسمتی که جعل شده یا کل آن را بی اعتبار اعلام می کند

در قانون مجازات اسلامی جعل  جرم انگشت شده و ادعای جعل ادعای وقوع جرم می باشد و تحت شرایطی ممکن است موجب رسیدگی کیفری شود که جلوتر به آن می پردازیم.

دعوای حقوقی

این نوع دعوا دعوای اصلی این جرم به شمار می رود مانند قسمت قبل هرگاه شخصی ادعا کند سندی یا یک قسمت از سند به زیان او جعل شده باشد و بنا به هر دلیلی تمایلی به شکایت از طریق کیفری نداشته باشد می تواند شکایت خود را از طریق حقوقی مطرح نماید.

در این صورت فرد شکایت خود را مبنی بر جعلی بودن سند و بر علیه فردی که سند را در دست دارد مطرح می نماید و پس از اثبات جعلی بودن سند حکم نهایی را دریافت کرده و قسمتی یا کل آن سند از اعتبار خارج می شود.

جعل اسناد
جعل سند عادی و رسمی

ادعای جعل سند به شیوه تبعی: 

یکی از شیوه های اعتراض به جعل سند رسمی است که در ادامه به ان می پردازیم هر زمانی که یک سند رسمی یا عادی در دعوای مطرح شود و در دادگاه در مورد استناد هر کدام از طرفین قرار بگیرد برای دفاع در برابر سند طرف مقابل می تواند ادعای جعل کند و این ادعا در اصطلاح حقوقی و قانونی ادعای جعل سند تبعی نام دارد.

انواع جعل سند تبعی:

 ادعای جعل سند ساده ( بدون تعیین جاعل)

شخصی که ادعای جعل یک سند عادی یا رسمی را دارد حتی اگر جعل کننده سند را بشناسد به دادگاه معرفی نمی کند زیرا در این نوع از ادعای جعل مقصود فرد از ادعای جعل رهایی از تعهدات و پیامدهای سند می باشد نه مجازات فرد جعل کننده.

ادعای جعل سند با تعیین جاعل

در این نوع ادعا بر خلاف بالا مقصود از فرد مدعی علاوه بر رهایی از تعهد ها و پیامدهای سند مجازات فرد جمع کننده می باشد که در این صورت شخص زمان آغاز دعوای جمع فرد جلب کننده را تعیین کرده و به دادگاه معرفی می کند و به خاطر پیش آمدن بحث مجازات دعوا شکل کیفری به خود گرفته رسیدگی به آن نیست طبق مقررات آیین دادرسی کیفری می باشد و به صورت مجزا در دادگاه کیفری مورد بررسی قرار می گیرد که در صورت اثبات وقوع جرم جعل به دلیل جرم شناخته شدن عمل جعل در قانون مجازات اسلامی فرد جاعل به مجازات جرم جعل محکوم می شود.

جهت عضویت در اینستاگرام حقوقی کلیک کنید

اینستاگرام حقوقی

مجازات جعل سند در اسناد یا نوشته های غیر رسمی

طبق ماده ۵۳۶ قانون مجازات اسلامی؛

هرکس در اسناد یا نوشته های غیر رسمی جعل یا تعزیر کند یا با علم به جعل و تزویر آنها را مورد استفاده قرار دهد علاوه بر جبران خسارت وارد به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال یا به ۳ تا ۱۲ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

مجازات جعل سند در اسناد یا نوشته های رسمی

طبق ماده ۵۳۳ قانون تعزیرات کتاب پنجم؛

هر شخصی که در تقریرات و نوشته‌ها و اسناد و سجلات و دفاتر و غیر آنها از نوشته‌ها و اوراق رسمی تزویر کند اعم از این که:

  • امضاء یا مهری را ساخته،
  • یا امضاء یا مهر یا خطوط را تحریف کرده،
  • و یا کلمه‌ای الحاق کند،
  • یا اسامی اشخاص را تغییر دهد،

علاوه بر مجازات‌های اداری و جبران خسارت وارده به حبس از یک تا پنج سال یا به پرداخت شش تا سی میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

مطالب مرتبط   وکیل امور کیفری | متخصص در دعاوی جزائی

مرجع رسیدگی به جرم جعل سند:

مرجع رسیدگی به این جرم از لحاظ صلاحیت محلی دادگاه محل وقوع جرم است و بطور کلی مرجع رسیدگی  دادسرا و همانطور که بالاتر اشاره کردیم دادگاه کیفری ۲ یا همان دادگاه عمومی می باشد.

در این مقاله به برخی موارد راجع به جعل اسناد عادی و رسمی پرداختیم اما این موضوع دارای پیچیدگی و حساسیت بالایی می باشد و نتیجه گیری خوب و مطلوب در دادگاه نیاز به توانایی و دانش وکلای متخصص در امور جعل دارد.

گروه وکلای ققنوس متشکل از وکلای متخصص در امور جعل آماده ارائه خدمات مشاوره و بررسی پرونده های قضایی می باشد. با همراهی وکلای ما می توانید مطمئن از استیفای کامل حقوق قانونی خویش باشید.

لینک مقاله را به اشتراک بگذارید:

www.ghoghnooslaw.com

Forge_a_document

Leave a Comment


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ghoghno1/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309