مشاوره حقوقی آدم ربایی ؛ ۰۹۱۰۱۹۲۳۷۲۵
مشاوره حقوقی در پرونده آدم ربایی
سلام. خسته نباشید. ببخشید یک سوال از جانب شما داشتم، چندوقت پیش فرزندم را به زور سوار ماشین کردند و دزدیدن، ما هم شکایت کردیم و پیگیر شدیم و خداروشکر فرزندم پیدا شد، اما می خواستم بپرسم برای مجازات این شیادان باید چه کار کنیم. ممنون.
سلام و ممنون از طرح سوال شما، انشاا… با خواندن این مطلب به نتیجه ی دلخواه خود برسید.
مبحث اول:
معنا و مفهوم آدم ربایی:
در این مبحث به این قضیه می پردازیم که جرم آدم ربایی به چه معناست. باید گفت که انتقال یک یا چند شخص از مکانی به مکان دیگر برخلاف اراده آنان، که می تواند از روش های مختلفی صورت بگیرد مانند فریفتن یا با زور انجام گیرد را آدم ربایی می گویند.
به طور کلی آدم ربایی به معنای سلب آزادی تن دیگری بدون رضایت او و با قصد نامشروع، از راه جابجائی از محلی به محل دیگر می باشد و باید گفت که اگر در جریان آدم ربایی به فرد اسیبی وارد شود مجازات فرد آدم ربا افزایش خواهد یافت.
جهت عضویت در اینستاگرام حقوقی کلیک کنید
مبحث دوم:
ویژگی های مهم و اساسی جرم آدم ربایی:
در این مبحث ویژگی های جرم آدم ربایی را بررسی می کنیم.
۱.ویژگی اول:
مربوط به بعد قانونی جرم است که می گوید هرکس به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگر به عنف یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر شخصا یا توسط دیگری، شخصی را برباید مجازات برای او به همراه دارد و در جای دیگری می گوید که اگر هر کس طفلی را که تازه متولد شده است برباید یا مخفی کند یا او را به جای طفل دیگری یا متعلق به زن دیگری غیر از مادر طفل قلمداد نماید، مجازات خواهد شد.
۲.ویژگی دوم:
جرم آدم ربایی مربوط به بعد فعلی آن است که باید گفت که عمل ربودن افراد به عنف یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر جرم آدم ربایی محسوب میشود، به معنایی بهتر و دقیق تر اینکه ربودن شخص به این معناست که او را از جایی به جای دیگر بدون رضایت او منتقل کند.
۳.ویژگی سوم:
مربوط به بعد اراده است و باید گفت که شخص باید سوء نیت و قصد مجرمانه برای ارتکاب جرم را داشته باشد و در غیر اینصورت جرم آدم ربایی محقق نخواهد شد و انگیزه مرتکب جرم در عدم مسئولیت او بیتاثیر خوهد بود و مرتکب با هر انگیزهای اعم از مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگر مرتکب آدم ربایی شود مجازات خواهد شد.
جهت عضویت در کانال حقوقی کلیک کنید
مبحث سوم:
نکات متداول مشاوره حقوقی آدم ربایی:
۱.نکته ی اول:
آزادی تن، به معنای این است که آزادی بدنی هر فرد بطوری که بتواند از هر نقطه کشور به نقطه دیگر آن، مسافرت نموده یا نقل مکان دهد یا از کشور خود خارج شده و به آن برگردد و از توقیف بدون جهت، محفوظ و مصون باشد، است که نتیجه این آزادی، لغو بردگی و شبه بردگی، لغو بیگاری، منع توقیف و حبس بدون مجوز اشخاص است.
۲.نکته ی دوم:
آدم ربایی از جمله جرم های مرکب است که اغلب با زور همراه است. این جمله بدین معناست که مجرم از اسلحه (سرد و یا گرم) برای ترساندن انسان استفاده می کند تا بدین طریق فرد را سوار ماشین کرده و بدزدد.
۳.ممکن است جرم آدم ربایی با فریب دادن صورت بگیرد مانند این که فرد تصور می کند خودرویی که سوار می شود تاکسی است .
۴.نکته ی مهم دیگر؛
اینکه جرم آدم ربایی از جرایم آنی به شمار میرود به این معنا که در یک لحظه واقع می شود.
۵. قانونگذار حتی شروع به جرم آدم ربایی را نیز مجازات برای آن درنظر گرفته است به این معنا که مثلا فرد خاطی، شخصی را به زور وارد ماشین می کند و قصد ربودن هم دارد ولی او را از مکانی به مکان دیگر انتقال نمی دهد و یا اینکه ممکن است که فرد از ماشین فرار کند.
۶. اگر شخصی، وسایل ارتکاب جرم را برای دیگری فراهم کند ولی خود او در جرم دخیل نباشد و یا اینکه افرادی را تشویق و یا تهدید کند که این جرم را انجام دهند، معاون در جرم است و مجازات می شود.
۷.اگر آدم ربا، قبل از دستگیری و با اختیار خود، شخصی را که دزدیده است، آزاد کند و یا به همان محل اولیه بازگرداند، مجازات او کاهش می یابد.
۸. چنانچه فردی دختری را برای ازدواج برباید و یا مخفی کند نیز مجازات خواهد شد.
۹. نکته ی مهم دیگر؛
اینکه اگر مجرم آسیبی به فرد وارد کند، جرم او شدیدتر می شود و مجازات او نیز افزایش خواهد یافت.
۱۰. اگر آدم ربایی با وسیله نقلیه صورت بگیرد حتی اگر آن وسیله دوچرخه باشد، جرم شدیدتر شده و مجازات افزایش می یابد.
سخن آخر
آدم ربایی و جرایم مرتبط با آن که در مقالات توضیح دادیم، یکی از جرایم مهم توسط قانونگذار شناخته شده و برای آن مجازات سختی در نظر گرفته است.
بهترین راه در این زمینه و مسائلی همچون، مشاوره حقوقی آدم ربایی و راهنمایی گرفتن از وکلای باتجربه و متخصص گروه وکلای ققنوس است که راه حلی ساده و نتیجه گیری راحتی را برای شما در پی دارد.
هیات تحریریه گروه وکلای ققنوس
مشاوره حقوقی آدم ربایی ؛ محمد مهدی کیخا