وکیل تحریک و محاربه در تهران و سایر شهرها

Rate this post

وکیل تحریک : به وکیلی که در دفاع و مشاوره حقوقی در زمینه اتهام تحریک دارای تخصص است وکیل تحریک گفته می شود که گروه وکلای ققنوس این توانایی را دارد که شما را در این امر یاری دهد. وکیل تحریک وکیلی است که در کلیه جرایم امنیتی دارای تجربه و مهارت کافی است و می تواند از متهم به این عنوان مجرمانه در برابر دادگاه دفاع کند. برای آشنایی با نکات حقوقی ای که یک وکیل تحریک خوب باید بداند می توانید این مقاله را مطالعه کنید.

مشاوره تلفنی

تحریک چیست؟

وکیل تحریک : تحریک چه درمورد نظامیان و اعضای نیروهای مسلح و چه درمورد مردم عادی می تواند به عنوان یک جرم علیه امنیت شناخته شود. قانون تعزیرات مصوب سال 1375 در دو ماده 504 و 512 به انواع تحریک پرداخته که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

تحریک نیروهای رزمنده

وکیل تحریک : مطابق ماده 504 قانون تعزیرات: هر کس نیروهای رزمنده یا اشخاصی را که به نحوی در خدمت نیروهای مسلح هستند تحریک موثر به عصیان، فرار، تسلیم یا عدم اجرای ‌وظایف نظامی کند در صورتی که قصد براندازی حکومت یا شکست نیروهای خودی در مقابل دشمن را داشته باشد محارب محسوب می‌ شود والا ‌چنانچه اقدامات وی موثر واقع شود به حبس از دو تا ده سال و در غیر این صورت به شش ماه تا سه سال حبس محکوم می ‌شود.

تحریک در این ماده در معنی عام خود که شامل مواردی مثل تطمیع و ترغیب و نظایر آن ها می شود به کار رفته است. علاوه بر این، در این ماده تحریک موثر نیروهای رزمنده یا اشخاصی که به نحوی در خدمت نیروهای مسلح هستند پیش بینی شده است.

رفتاری که در این ماده مورد جرم انگاری قرار گرفته است تحریک موثر می باشد. موثر در اینجا به معنی اساسی و مهم به کار رفته است. به عبارت دیگر، تحریکی مشمول ماده قرار می گیرد که بنا به قضاوت عرف مهم بوده یعنی بتواند بر روی افراد معمولی و متعارف در آن شرایط و اوضاع و احوال تاثیر بگذارد. اگر این شرایط وجود نداشته باشد جرم تحریک محقق نمی شود. بنابراین برای مثال توصیف خنکی هوای شهر و دلپذیری استخرهای شنای آن برای سنگرنشینان در هوای گرم جبهه حتی اگر با قصد و نیت تحریک افراد و واداشتن آن ها به ترک وظیفه انجام شده باشد نمی تواند یک تحریک موثر قلمداد شود.

مطالب مرتبط   دادسرای جرایم رایانه ای

اجاره سند

تحریک و محاربه

وکیل تحریک : هرگاه تحریک موثر با انگیزه قصد براندازی حکومت یا شکست نیروهای خودی انجام شده باشد، فرد تحریک کننده در هر حال بدون توجه به نتیجه ای که از اقدام او حاصل می شود، محارب محسوب و به مجازات محارب محکوم خواهد شد.

در غیر این صورت یعنی اگر چنین انگیزه خاصی نداشته باشد، دو حالت در ماده پیش بینی شده است. اگر تحریک شخص موثر واقع شود، یعنی عملا نتیجه بخش باشد و باعث عصیان، فرار، تسلیم یا عدم اجرای وظایف حتی از سوی یک نفر شود شخص تحریک کننده به حبس از دو سال تا ده سال محکوم می شود. در غیر این صورت یعنی اگر این تحریکات در عمل نتیجه ندهد و کسی تحت تاثیر آن قرار نگیرد، مجازات مرتکب شش ماه تا سه سال حبس است.

به این ترتیب این ماده در واقع دارای سه بخش و سه حکم مختلف است:
  1. تحریک مهم و اساسی به قصد براندازی حکومت یا شکست نیروهای خودی در هر حال و بدون توجه به نتیجه حاصله مجازات محاربه را در پی دارد.
  2. تحریک مهم و اساسی بدون قصد براندازی حکومت یا شکست نیروهای خودی در صورت موثر واقع شدن در عصیان، فرار، تسلیم یا عدم اجرای وظایف موجب حبس از دو تا ده سال می شود.
  3. تحریک مهم و اساسی بدون قصد براندازی حکومت یا شکست نیروهای خودی در صورت موثر واقع نشدن در عصیان، فرار، تسلیم یا عدم اجرای وظایف موجب حبس از شش ماه تا سه سال می گردد.

تحریک در قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح

وکیل تحریک : شبیه ماده 504 در ماده 23 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب سال 1382 پیش بینی شده است: هر نظامی که نظامیان یا اشخاصی را که به نحوی در خدمت نیروهای مسلح هستند اجبار یا تحریک به فرار یا تسلیم یا عدم اجرای وظایف نظامی کند یا موجبات فرار را تسهیل یا با علم به فراری بودن. آنان را مخفی نماید در صورتی که به منظور براندازی حکومت یا شکست نیروهای خودی در مقابل دشمن باشد به مجازات محارب و الا به حبس از سه تا پانزده سال محکوم می شود.

مطالب مرتبط   وکیل کیفری متخصص در امور جزائی

در این ماده دو بخش وجود دارد که ملاک تفاوت آن ها قصد مرتکب است. این که آیا او عمل تحریک را به قصد براندازی حکومت یا شکست خوردن نیروهای خودی در مقابل دشمن انجام داده یا اینکه فاقد چنین قصدی بوده است.

علاوه بر این، قانون گذار در اینجا در کنار واژه تحریک به واژه اجبار هم اشاره کرده است. تفاوت این دو در این است که تحریک نوعی تشویق معنوی است اما آنچه از اجبار برداشت می شود انجام اعمال فیزیکی و مادی است مثل آتش زدن یا پنهان کردن تجهیزات.

اجاره سند

تحریک مردم

وکیل تحریک : ماده 512 قانون تعزیرات، جرم تحریک مردم را به طور کلی پیش بینی کرده که از مصادیق جرایم علیه امنیت داخلی کشور است. مطابق این ماده: هر کس مردم را به قصد بر هم زدن امنیت کشور به جنگ و کشتار با یکدیگر اغوا یا تحریک کند صرف نظر از اینکه موجب قتل و غارت‌ بشود یا نشود به یک تا پنج سال حبس محکوم می‌ گردد.

ماده 512 تعزیرات، جرم تحریک مردم را به طور کامل به یک جرم مطلق که تحققش نیاز به هیچ نتیجه خاصی ندارد تبدیل کرده است و مجازات مرتکب را صرف نظر از این که موجب قتل و غارت بشود یا نشود یک تا پنج سال حبس تعیین کرده است.

آیا تحریک نیروهای رزمنده فقط شامل نیروهای مسلح می شود؟

خیر. استفاده از واژه “به نحوی” نشان می دهد که ظاهرا حتی تحریک کارگران یک شرکت ساختمانی که در جبهه مشغول ساختن پل یا سنگر هستند یا آشپزی که طبق قرارداد وظیفه تجهیز آشپزخانه جبهه را بر عهده دارد، می تواند با وجود سایر شرایط مشمول ماده قرار گیرد.

مطالب مرتبط   وکیل توقیف، حبس و اخفای غیر قانونی اشخاص

وکیل تحریک

آیا مجازات تعیین شده در ماه 512 شامل تحریک شوندگان هم می شود؟

مجازات تعیین شده در این ماده مربوط به فرد تحریک کننده است و برای تعیین مجازات افرادی که در نتیجه این تحریک دست به جرم می زنند باید به مواد دیگر قانون مراجعه کرد.

در صورتی که درگیر پرونده ای تحت عنوان جرم تحریک هستید، نیازمند وکیل تحریک در کنار خود خواهید بود. در صورت نیاز به وکیل تحریک در تهران، وکیل تحریک در کرج و وکیل تحریک در مشهد می توانید با گروه وکلای ققنوس که دارای تخصص در امور کیفری هستند تماس داشته باشید. 

# وکیل تحریک

Leave a Comment


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ghoghno1/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309