زمانی که با جرایم کیفری مواجه شدید دو راهکار دارید. خودتان از پرونده کیفری بدون تسلط و آگاهی از قوانین ومقررات دفاع کنید یا از وکالت وکیل کیفری تهران که بر قوانین و مقررات کیفری تسلط دارد بهره مند شوید.# وکیل کیفری تهران
فهرست مطالب
بهترین وکیل کیفری تهران
وکیلی است که در خصوص جرایم کیفری و دفاع در این پرونده های قابل طرح در مراجع قضایی دارای تخصص و تسلط کامل بر قوانین ومقررات می باشد. پرونده های کیفری یکی از مهمترین نوع دعاوی است که مرجع صالح رسیدگی به آن دادسرا و دادگاه کیفری است.
لینک مقاله وکیل کیفری تهران را به اشتراک بگذارید:
www.ghoghnooslaw.com
در این مقاله به موضوعات ذیل پرداخته شده است:
- جرم
- انواع دعاوی کیفری
- جرایم علیه اموال و حقوق مالی اشخاص
- علیه حقوق معنوی اشخاص
- جرایم منافی عفت و اخلاق عمومی
- علیه امنیت داخلی یا خارجی
- جرائم و تخلفات رانندگی
- انواع جرایم کیفری
- کلاهبرداری
- خیانت در امانت
- سرقت
- جعل اسناد
- طرح دعوای کیفری
- اختلافات کیفری
- انواع دادگاه های کیفری
- دادگاه کیفری یک
- اطفال و نوجوانان
- ادله اثبات دعوی در امور کیفری
- مراحل رسیدگی دعاوی کیفری
- جرایم قابل گذشت و غیر قابل گذشت
- جرم غیرقابل گذشت
- جرائم قابل گذشت
- شرایط گذشت شاکی در جرایم قابل گذشت
- مجازات اصلی
- تکمیلی
- مجازات تبعی
- وکیل کیفری تهران وکلای ققنوس
جهت عضویت در تلگرام حقوقی کلیک کنید
جرم
برطبق ماده ۲ قانون مجازات اسلامی، هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب میشود. بنابراین، تفاوت اصلی بین دعاوی حقوقی و اختلافات کیفری، مسجل شدن وقوع یا ترک فعلی است که قانون برای آن مجازات درنظر گرفته است.
انواع دعاوی کیفری
وکیل کیفری تهران، دعاوی کیفری را به شرح ذیل توضیح داده است:
جرایم :
- علیه اموال و حقوق مالی اشخاص
- جرایم علیه حقوق معنوی اشخاص
- منافی عفت و اخلاق عمومی
- علیه امنیت داخلی یا خارجی
- جرایم و تخلفات رانندگی
- علیه حقوق و کیان خانواده
- هتک حرمت منازل و املاک دیگران
- علیه تمامیت جسمانی اشخاص
- جرایم مربوط به مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی
جرایم علیه اموال و حقوق مالی اشخاص
- ربا
- سرقت
- اخاذی
- کلاشی
- کیف قاپی
- کلاهبرداری
- خیانت در امانت
- تخریب عمدی اموال
جرایم علیه حقوق معنوی اشخاص
- توقیف غیر قانونی اشخاص
- آدم ربایی
- قوادی
- توهین
- افترا
- تهدید و اکراه
- افشای سر و از بین بردن آبرو و حیثیت اشخاص
جرایم منافی عفت و اخلاق عمومی
- زنا
- لواط
- تفخیذ
- مساحقه
- قوادی
- ایذا و مزاحمت برای بانوان
- روابط نامشروع با کسانی که بین آنها علقه زوجیت وجود ندارد
جرایم علیه امنیت داخلی یا خارجی
- محاربه و افساد فی الارض
- تشکیل، رهبری، کمک و فعالیت در گروههای ضد نظام
- جاسوسی به نفع کشورهای دیگر
- سوء قصد و توهین به مقامات داخلی و خارجی
- اهانت به مقدسات مذهبی و حکومت اسلامی
- جعل و تزویر
- قلب سکه
- رشا و ارتشاء
- تخریب اموال فرهنگی
- جرایم و تخلفات رانندگی
- قتل و آسیب جسمانی ناشی از بی احتیاطی و بی مبالاتی و عدم مهارت یا عدم رعایت نظامات دولتی رانندگی بدون داشتن گواهی نامه رسمی
- دادن گواهی نامه رسمی به کسانی که شایستگی لازم برای رانندگی را ندارند.
جهت عضویت در اینستاگرام حقوقی کلیک کنید
انواع جرایم کیفری
وکیل کیفری تهران، مهمترین جرایم کیفری را به شرح ذیل توضیح داده است:
کلاهبرداری
یکی از پرکاربردترین جرایمی که در دعاوی کیفری پیگیری میشود، کلاهبرداری است. این جرم از نوع جرایم غیر قابل گذشت محسوب میشود. یعنی حتی اگر شاکی از شکایت خود منصرف شود، از آنجا که این جرم جنبه عمومی دارد و قاضی میتواند در صورت اثبات جرم، فرد مجرم را به مجازات جزای نقدی و حبس طبق مواردی که در بخش قبل ذکر شد، محکوم کند و جالب است بدانید قاضی هم طبق قانون نمیتواند مجازات مجرم را از حداقلی که در قانون مجازات ذکر شده، کمتر تعیین کند.
خیانت در امانت
در قانون تعریف مشخصی برای خیانت در امانت ارائه نشده است. امّا بر اساس علم حقوق، استفاده غیرقانونی، تصاحب، از بین بردن عمدی مالی است که به صورت امانت به دست فردی سپرده شده است که البته این عمل باید با سوء نیّت و قصد ضرر مالی انجام شده باشد. خیانت در امانت هم به عنوان یک جرم باید در دعاوی کیفری مورد بررسی قرار بگیرد.
بر اساس قانون مجازات اسلامی، خیانت در امانت یعنی تصاحب کردن، تلف کردن، استفاده یا مفقود کردن مالی که به امانت نزد فردی به امانت سپرده شده همراه با سوء نیت و قصد ضرر رساندن به صاحب مال.
سرقت
طبق ماده ۱۹۷ قانون مجازات اسلامی، ربودن اموال دیگران به صورت پنهانی، سرقت نام دارد و برای مجازات آن طبق شرایطی که در قانون ذکر شده، حدود شرعی درنظر گرفته شده است، مانند: قطع انگشتان دست راست، پای چپ. اگر سرقت شرایط اجرای حد را نداشته باشد، محکمه میتواند برای مجرم، مجازات حبس از یک تا پنج سال تعیین کند.
جعل اسناد
یکی دیگر از جرائمی که دعاوی کیفری به آن میپردازد، جعل سند است که در دو صورت قابل انجام است: جعل مادی و جعل معنوی. تغییر در شکل ظاهری یک سند با استفاده از ابزار فیزیکی مثل بریدن یا تراشیدن، جعل مادی نام دارد و تغییر در نوشتههای یک سند از جمله تاریخ، مفاد قراردادها و… جعل معنوی است. البته تغییر در سند زمانی جرم محسوب میشود که با حیله و نیرنگ و قصد ضرر رساندن به دیگری انجام شود.
در قانون مجازات اسلامی و در مواد ۵۲۳ تا ۵۴۲، به این جرم پرداخته شده و برای آن مجازاتهایی در نظر گرفته شده است، از قبیل: جزای نقدی و حبس که بر حسب نوع سندی که جعل شده، متفاوت هستند. هرگونه تغییر دادن یک سند یا دست بردن در امضای آن جعل سند محسوب می شود و جرم است. همچنین استفاده از سند مجعول نیز شامل مجازات است. مجازات جعل اسناد را در این مطلب می توانید بخوانید.
طرح دعوای کیفری
وکیل کیفری تهران، نحوه طرح دعاوی کیفری را شرح داده است. برای طرح دعاوی کیفری، باید ابتدا شکواییه تنظیم کنید. البته باید برای این کار مدارک مناسبی برای وقوع جرم در دست داشته و آنها را به عنوان دلایل، ضمائم و شواهد به شکواییه، پیوست کنید. طرح دعوا باید در دادسرایی که جرم در حوزه آن رخ داده انجام شود. البته راه آسانتری نیز وجود دارد که آن هم مراجعه وکیل کیفری تهران به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت شکواییه یا شکایتنامه است که البته باید در هر دو صورت، هزینهی دادرسی پرداخت شود.
اختلافات کیفری
اختلافات کیفری به دعاوی اطلاق میشود که براساس قانون جرمی رخ داده باشد، و فرد با رجوع به مراجع قضایی مدعی آن باشد که به دلیل روی دادن جرم دچار ضرر و زیان شده و خواهان مجازات مرتکب جرم باشد. این اختلافات توسط وکیل کیفری تهران قابل پیگیری است.
انواع دادگاه های کیفری
وکیل کیفری تهران، دادگاه های کیفری را توضیح داده است. دادگاهها در امور کیفری، برخلاف امور حقوقی از انواع و اقسام مختلفی برخوردار می باشند که با توجه به نوع و شخصیت مجرم ارجاع و مورد رسیدگی واقع می شوند . دادگاه های کیفری به دادگاه کیفری یک، کیفری دو، انقلاب، نظامی، روحانیت، اطفال و نوجوانان تقسیم می شود.
دادگاه کیفری یک
به جرائمی که مجازات آنها اعدام یا حبس ابد، حبس تعزیری بیشتر از ده سال باشد، جرائم سیاسی و مطبوعاتی، جرائمی که می بایست دیه بیش از نصف دیه کامل به شاکی پرداخت شود رسیدگی خواهد کرد.
اما رسیدگی در دادگاه انقلاب بر خلاف دادگاه کیفری یک، بر اساس نوع جرم می باشد، مطابق با ماده ۳۰۳ قانون آئین دادرسی کیفری، جرائمی همچون؛
- جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور
- محاربه و افساد فیالارض
- بغی
- تبانی و اجتماع علیه جمهوری اسلامی ایران
- یا اقدام مسلحانه
- احراق
- تخریب و اتلاف اموال به منظور مقابله با نظام
- توهین به مقام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام رهبری
- تمام جرایم مربوط به مواد مخدر، روانگردان و پیش سازهای آن
- قاچاق اسلحه، مهمات و اقلام و مواد
تحت کنترل رسیدگی در دادگاه های نظامی و روحانیت نیز بر اساس شخصیت مجرم بوده و در صورتی که ارتکاب جرم در حین انجام وظیفه بوده باشد در هریک از این دو دادگاه قابل طرح و رسیدگی خواهد بود.
دادگاه اطفال و نوجوانان
دادگاه اطفال و نوجوانان نیز در صورتی که سن مرتکب در حین ارتکاب جرم کمتر از هجده سال تمام باشد، موضوع به دادگاه اطفال و نوجوانان برای رسیدگی ارجاع خواهد شد. اما در ارتباط با دادگاه کیفری دو که به دادگاه عمومی نیز مشهور می باشد. در صورتی که عمل مجرمانه ای مطابق با آنچه که در خصوص دادگاه های کیفری بیان شد شامل هیچ کدام از دادگاه کیفری فوق نشود، موضوع به دادگاه کیفری دو برای رسیدگی ارجاع خواهد شد.
برای مثال جرائم ناشی از تخلفات رانندگی، شرب خمر، توهین و بسیاری از جرائم رسیدگی در دادگاه های کیفری یک و انقلاب با حضور سه قاضی انجام خواهد شد.
ادله اثبات دعوی در امور کیفری
منظور از دعاوی کیفری، دعاوی ای است که در نتیجه وقوع یک جرم در دادسرا مطرح می شوند و شاکی خواستار مجازات مجرم است. وکیل کیفری تهران بیان نموده است که برای اثبات جرم در دعاوی کیفری به ۴ دلیل می توان استناد کرد که شامل موارد ذیل است:
-اقرار:
اقرار در امور کیفری این گونه است که شخص ارتکاب جرم از طرف خودش را اعلام می کند.
-شهادت:
شهادت در امور کیفری به این معنی است که کسی غیر از دو طرف دعوی، رخ دادن یا ندادن جرم توسط متهم یا هر موضوع دیگر مرتبط با جرم را در دادگاه بیان کند.
-قسم:
قسم در امور کیفری به معنای این است که کسی که قسم می خورد خدا را گواه می گیرد که حقیقت را می گوید. البته ادای قسم در دعاوی کیفری شرایطی دارد که باید رعایت شود.
-علم قاضی:
علم قاضی یعنی اینکه قاضی بر اساس یک سری مستندات درباره دعوا مطرح شده یقین پیدا می کند و می تواند براساس آنها حکم دهد.
از جمله مواردی که باعث علم قاضی می شود نظر کارشناس، تحقیقات محلی، اظهارات مطلع و گزارش ضابطان دادگستری مانند پلیس و نیروهای بسیج است. یعنی اطلاعات حاصل از این موارد مانند گزارش بسیج یا نیروهای پلیس علم قاضی محسوب می شود و قاضی می تواند بر اساس آن حکم دهد.
مراحل رسیدگی دعاوی کیفری
- ارتکاب جرم
- شکایت شاکی در دادسرا و تعقیب شکایت در دادسرا
- انجام تحقیقات مقدماتی مربوط به شکایت در دادسرا
- صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست
- رسیدگی در دادگاه
- واخواهی نسبت به رأی
- تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر
- فرجامخواهی در موارد معین
- اجرای حکم کیفری چیست
- دستههای مختلف دعاوی کیفری
جرایم قابل گذشت و غیر قابل گذشت
جرایم قابل گذشت به جرایمی گفته می شود که شروع رسیدگی، ادامه آن و تعقیب متهم، صدور حکم محکومیت و اجرای مجازات منوط به شکایت شاکی می باشد. بنابراین اگر شاکی اقدام به شکایت از متهم ننماید مقامات قضایی اقدامی در این زمینه نخواهند کرد. اما در خصوص جرائم غیر قابل گذشت باید بیان داشت که این جرائم به دلیل اهمیت آن، اختلالی که ممکن است در جامعه به وجود آورد بدون شکایت شاکی نیز قابل تعقیب توسط مقامات قضایی می باشد.
جرایم غیرقابل گذشت
جرائم ذیل غیر قابل گذشت محسوب می شوند و به عبارتی حتی اگر شاکی از شکایت خود گذشت نماید، باز هم جنبه عمومی جرم پابرجا است و شخص قابل مجازات می باشد.
- قتل عمدی
- آدم ربایی
- زنا
- رابطه نامشروع کمتر از زنا
- جعل اسناد رسمی
- جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور
جرائم قابل گذشت
جرایم قابل گذشت شمل موارد ذیل است:
- توهین
- نشر اکاذیب
- تصرف در ملک دیگری بزور و بدون اجازه
- کشتن حیوان متعلق به دیگری
- افشای اسرار شخصی بدون اجازه و در غیر موارد قانونی
جرم قابل گذشت
جرم قابل گذشت از زبان وکیل کیفری تهران جرمی است که با شکایت شاکی یا متضرر از جرم آغاز می شود یعنی شکایت شاکی شرط ابتدایی برای رسیدگی به این جرایم است؛ اما شاکی حق این را دارد که مرتکب جرم را ببخشد و در واقع می تواند از حقی که برای تعقیب دعوی دارد صرف نظر کند. دلیل اینکه قانون گذار بعضی از جرایم را قابل گذشت در نظر گرفته این است که جنبه خصوصی این جرایم بر جنبه عمومی آنها غالب است و قانون گذار برای حفظ روابط میان افراد این اجازه را به شاکی داده است تا از حق خود نسبت به پیگیری یک جرم که به او آسیب زده است، صرف نظر کند.
گذشت شاکی خصوصی باعث می شود پرونده در هر مرحله ای که از رسیدگی قرار دارد متوقف شود و در مراجع قضایی اعم از دادسرا یا دادگاه پرونده مختومه شود. اختتام پرونده با صدور قرار موقوفی تعقیب انجام می شود.
شرایط گذشت شاکی در جرایم قابل گذشت
گذشت شاکی از جرم قابل گذشت دارای شرایطی است، از جمله:
- گذشت شاکی از جرم باید صریح و واضح باشد و نشان دهنده قصد شاکی از گذشتن از جرم باشد. عباراتی مانند گذشت کردم، دیگر شکایتی ندارم.
- برای گذشت کردن باید از فعلی استفاده کرد که دلالت بر گذشته نزدیک کند، مثل صیغه ماضی یا مضارع مانند رضایت می دهم.
- گذشتن از جرم قابل گذشت نباید مشروط باشد. برای مثال نمی توان گفت از جرم عدم پرداخت نفقه می گذرم به شرطی که همسرم خانه را به نام من بزند.
- مشروط پذیرفته نمی شود.
- گذشت می تواند شفاهی باشد. این گذشت شفاهی در صورت مجلس نوشته می شود و به امضا یا اثر انگشتِ گذشت کننده می رسد.
- می تواند کتبی باشد. گذشت کتبی هم می تواند رسمی باشد و هم می تواند غیر رسمی باشد. این گذشت کتبی رسمی در یکی از دفاتر اسناد رسمی یا در کلانتری توسط مامور کلانتری یا در مرجع قضایی تنظیم می شود. وکیل کیفری تهران
مجازات اصلی
مجازات اصلی مجازاتی است که به طور خاص و مشخص در قانون برای هر جرم مشخص شده است.
در قانون، مجازات اصلی خود به ۴ دسته تقسیم می شود:
- قصاص
- حدود
- دیه
- تعزیر
حکمی که دادگاه صادر می کند باید بر اساس قانون باشد، از این رو قانون گذار با تعیین مجازات اصلی برای هر جرم در قانون علاوه بر اینکه مانع از سردرگمی قاضی در تعیین حکم می شود ، باعث می شود افراد جامعه هم بدانند که مجازات هر جرم چیست و ترس ناشی از مجازات شدن تا حدی مانند یک بازدارنده عمل می کند. وکیل کیفری تهران
وکیل امور کیفری حرفه ای
در مواجهه با مواردی همچون سرقت، خیانت در امانت، کلاهبرداری، جعل، آدم ربایی و حتی قتل، داشتن توانایی مناسب برای دفاع در دادگاه امری بحرانی است. اگر این مرحله به درستی پیش نرود و رای دادگاه علیه شما باشد، میتواند عواقب ناگوار و پیچیدهای را برای شما به همراه داشته باشد که ممکن است سالها طول بکشد تا اثرات آن را از بین ببرید.از این رو، در این نوع موارد حیاتی است که از خدمات وکیل امور کیفری متخصص و با تجربه بهرهبرداری نمایید. تخصص و تجربه وکیل کیفری میتواند در ترتیب مدارک، ارائه دلایل قانونی قاطع و بهبود فرصتهای دفاعی شما تاثیر بهسزایی داشته باشد. از این رو، در هر مرحله از روند قانونی، همکاری با وکیل امور کیفری حرفهای ضروری به نظر میرسد. وکیل کیفری تهران
خصوصیات و ویژگی های مهم وکیل کیفری
اعطاء حق وکالت به وکیل امور کیفری مجرب در دعاوی مربوطه میتواند بهصورت قاطعانه تضمینکننده موفقیت در پرونده کیفری باشد. با این اقدام، بهترین دفاع و نتیجه مطلوب به دست میآید. وکیل کیفری مجرب با تخصص و تجربه در امور کیفری نهتنها به طرح دقیق شکایت میپردازد، بلکه با دانش و تجربه خود در رویه دادسراها و دادگاههای کیفری، به بهبود فرصتهای دفاعی شما کمک میکند.
وکیل کیفری تهران مجرب باید دانش تخصصی در امور کیفری و قوانین مرتبط را داشته باشد و همچنین تجربه کافی در پروندههای کیفری و فرآیند تحقیقات مقدماتی داشته باشد. با تسلط بر قوانین مجازات اسلامی، آئین دادرسی کیفری و دیگر قوانین مرتبط، وکیل مجرب به شما در راهاندازی بهترین راهکارها کمک میکند. پیشنهاد ما این است که تیمی از وکلای امور کیفری مجرب و متخصص را برای انجام بهترین دفاع در پرونده کیفری انتخاب کنید. این اقدام شانس موفقیت شما را افزایش میدهد.
نظرات بسته شده است.