پس از مطالعه، در صورت مفید بودن، این متن را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آنها نیز از مطالعه مفید آن بهرهمند شوند.
وکیل سوء قصد به مقامات سیاسی، وکیلی است که در زمینه جرم سوء قصد به مقامات سیاسی فعالیت می کند. وکیل سوء قصد به مقامات سیاسی باید از دانش و مهارت بالا برای دفاع و مشاوره حقوقی صحیح به مراجعینش برخوردار باشد. در ادامه درباره جرم سوء قصد به مقامات سیاسی نکاتی را ارائه می کنیم.
فهرست مطالب
سوء قصد به مقامات سیاسی چیست؟
وکیل سوء قصد : سوء قصد به مقامات سیاسی که از دیرباز در کشورهای مختلف ارتکاب می یافته است، از مصادیق بارز تروریسم سیاسی است. بنابراین قبل از توضیح این جرم و نکات آن در قانون تعزیرات درمورد مفهوم تروریسم توضیحاتی می دهیم.
تروریسم
تروریسم مسلما باعث نقض حقوق بشر برای برخورداری از حق حیات، آزادی و امنیت شخصی است که ماده ۳ اعلامیه حقوق بشر به آن اشاره دارد.
آنچه که ترس و وحشت موجود در تروریسم را از وحشت و ترسی که در سایر جرائم برای قربانی به وجود می آید تفکیک می کند آن است که در جرایم دیگر ایجاد ترس و وحشت هدف اصلی مجرم نیست بلکه به طور فرعی و ثانوی از اعمال او ناشی می شود.
تفاوت دیگری که میان تروریسم و جرایم عادی وجود دارد این است که اولی همواره به شکل یک جرم سازمان یافته و گروهی ارتکاب می یابد. ما معمولا اعمال جنون آمیزی را که ممکن است یک فرد به تنهایی و خودسرانه مرتکب شده و مثلا به مدرسه یا فروشگاهی حمله کند و تعداد زیادی را به رگبار ببندد، تروریسم نمی نامیم.
انواع تروریسم
وکیل سوء قصد : تروریسم گاهی سیاسی است که با اهداف سیاسی ارتکاب می یابد و گاهی غیر سیاسی که برای اهدافی مثل اخاذی صورت می گیرد. همین طور تروریسم گاهی داخلی و گاه بین المللی یا خارجی است.
مشکل ارائه تعریفی از تروریسم
وکیل سوء قصد : مشکل ارائه تعریف مشترکی از تروریسم همیشه وجود داشته و این امر ناشی از آن بوده است که آن کس که از نظر یک شخص تروریست محسوب می شود از نظر دیگری یک مبارز راه آزادی است. با این حال و علی رغم فقدان یک تعریف مشترک و قابل قبول در روابط بین المللی به مرور یک اجماع نسبی درمورد معنی تروریسم بروز کرده است.
در پاییز سال ۱۹۸۵، اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد به اتفاق آراء اعمال تروریستی را توسط هر کس و در هر کجا که اتفاق بیفتد محکوم کردند. قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل اعلام می دارد که تروریسم شامل اعمال مذکور در پنج معاهده بین المللی، یعنی سه کنوانسیون راجع به هواپیماربایی، معاهده راجع به حمایت از دیپلمات ها و معاهده راجع به گروگانگیری می شود ولی محدود به این ها نیست. این معاهدات و کنوانسیون ها هیچ یک تروریسم را معنی نکرده اند ولی بیش از نیمی از اعمال تروریستی بین المللی را در بر می گیرند.
وکیل سوء قصد
پس از آنچه درمورد ترور و تروریسم ذکر کردیم، می توانیم به بحث اصلی خود درمورد جرم سوء قصد به جان مقامات سیاسی در قانون تعزیرات مصوب سال ۱۳۷۵ در جهت کمک به شما برای انتخاب وکیل سوء قصد به مقامات سیاسی بپردازیم. قانون تعزیرات جرم سوء قصد به مقامات سیاسی را در دو ماده مختلف مورد بررسی قرار داده است که طی دو بخش مجزا به آن می پردازیم.
سوء قصد به جان مقامات سیاسی یا مذهبی داخلی
ماده ۵۱۵ قانون تعزیرات در این مورد می گوید: هر کس به جان رهبر و هر یک از روسای قوای سهگانه و مراجع بزرگ تقلید، سوء قصد نماید چنانچه محارب شناخته نشود به حبس از سه تا ده سال محکوم خواهد شد.
این ماده بر خلاف قانون قبلی، روسای قوای مقننه و قضاییه و نیز مراجع بزرگ تقلید را هم تحت حمایت قرار داده است. دلیل حمایت از روسای قوه مقننه و قضاییه روشن است زیرا با توجه به اصل تفکیک قوا تفاوت زیادی میان رئیس جمهور به عنوان رئیس قوه مجریه با روسای سایر قوا وجود ندارد.
دلیل حمایت از مراجع بزرگ تقلید این است که با توجه به مذهبی بودن نظام حکومتی و جامعه ایران، سوء قصد به جان این مراجع می تواند علاوه بر سایر آثار، بر امنیت کشور هم تاثیر بگذارد.
از ظاهر ماده مشخص است که تابعیت ایرانی داشتن تقلید شونده یا تقلیدکنندگان مهم نیست.
نکته دیگر این است که هر چند در ماده از عبارت سوء قصد استفاده شده اما منظور صرف قصد و نیت شخص برای قتل شخص نیست بلکه باید در این راستا مرتکب اقدامی عملی بشود.
همچنین هرگاه مرتکب از این اقدام قصد فساد و مقابله با حکومت را داشته باشد می توان او را محارب دانست و به مجازات محاربه محکوم کرد.
در هر حال شمول این ماده بر فرد مرتکب مشروط به این است که شخص از مقام و موقعیت فرد مورد تهاجم اطلاع داشته باشد. بنابراین کسی که با اهداف و اغراض شخصی به این افراد سوء قصد کند مشمول این ماده نیست.
سوء قصد به جان مقامات سیاسی خارجی
ماده ۵۱۶ قانون تعزیرات مصوب سال ۱۳۷۵ در این رابطه می گوید: هر کس به جان رئیس کشور خارجی یا نماینده سیاسی آن در قلمرو ایران سوء قصد نماید به مجازات مذکور در ماده ۵۱۵ محکوم می شود. مشروط بر این که در آن کشور نیز نسبت به ایران معامله متقابل بشود و الا اگر مجازات خفیف تر اعمال گردد به همان مجازات محکوم می شود.
اشخاص مورد حمایت در این ماده عبارت از رئیس کشور خارجی یا نماینده سیاسی آن است. منظور از رئیس کشور خارجی هر آن کسی است که بر اساس قانون اساسی کشور خارجی شخص اول آن کشور نامیده شده است. این شخص می تواند عنوان شاه، ملکه، رهبر یا رئیس جمهور را داشته باشد.
منظور از نماینده سیاسی کشور خارجی هم در درجه اول رئیس هیات نمایندگی کشور خارجی در ایران است ولی شاید بتوان ان را شامل هر مقام دولتی آن کشور هم که پیرو دعوت رسمی دولت ایران و در اجرای یک وظیفه دولتی به ایران سفر کرده است دانست.
این جرم در صورتی قابل مجازات است که برای سوء قصد مشابه به مقام سیاسی ایرانی در خارج از کشور هم همین میزان مجازات در نظر گرفته شده باشد و اگر مجازات خفیف تری پیش بینی شده باشد همان مجازات قابل اجراست.
همچنین طبق تبصره این ماده اجرای مجازات منوط به درخواست دولت خارجی است.
منظور از مرجع تقلید بزرگ در ماده ۵۱۵ چیست؟
وکیل سوء قصد : منظور از مرجع تقلید بزرگ در این ماده مرجع تقلیدی است که تعداد زیادی از مردم از او تقلید کنند و این امر ارتباطی به تایید حکومت نسبت به آن مرجع تقلید ندارد.
آیا صرف جرم شناخته شدن عمل مشابه سوء قصد به مقامات سیاسی خارجی در قوانین خارجی برای عمل متقابل کفایت می کند؟
صرف جرم شناخته شدن عمل مشابه سوء قصد در قوانین خارجی کفایت نمی کند و اگر بتوان با قاطعیت گفت هرگاه این عمل نسبت به مقام سیاسی ایرانی ارتکاب یابد عملا تعقیب نخواهد شد شرط عمل متقابل محقق نشده است.
وکیل برای سوء قصد
وکیل سوء قصد به مقامات سیاسی می تواند با تسلط بر نکات قانونی ای که گفته شد به شما در جهت موفقیت در چنین پرونده هایی یاری برساند. اگر به وکیل سوء قصد به مقامات سیاسی در تهران، وکیل سوء قصد به مقامات سیاسی در کرج و وکیل سوء قصد به مقامات سیاسی در مشهد نیاز داشتید می توانید با گروه وکلای متخصص و مجرب ققنوس در امور کیفری تماس برقرار کنید.
از طریق دکمه زیر میتوانید لینک صفحه را اشتراک گذاری کنید.